Bažulijada ove godine uz Dvoranu na Dravi tijekom Sajma lova

Objavljeno: 09.10.2012. 22:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Tradicionalna Bažulijada po 11. put održat će se ove subote, 13. listopada 2012. godine u Varaždinu, na prostoru uz Gradsku sportsku dvoranu na Dravi (Arena Varaždin) u sklopu 17. međunarodnog sajma LOV, RIBOLOV, PRIRODA, TURIZAM.

Riječ je o natjecanju u kojem će sudjelovati petnaestak ekipa, nadmećući se u pripremanju starog pučkog jela varaždinskog kraja – variva od graha koji se često u varaždinskom kajkavskom narječju naziva bažulom. Natjecanje ima humanitarni karakter, a cilj mu je prikupljanje sredstava za humanitarne akcije koje provodi Lions kluba Varaždin.

Vjerujemo da ste čuli, no želimo Vas i podsjetiti - Lions pokret egzistira i živi već devedeset godina i danas je najveća i najviše uvažavana humanitarna organizacija u svijetu. Mnogo govore brojke – više od 1,5 milijuna članova, oko 60 tisuća klubova, gotovo 900 distrikata, prisutnost na svim kontinentima te aktivnost u više od 220 zemalja svijeta.

To je organizacija u kojoj ljudi po svojoj voljiulažu svoje vrijeme, svoj rad i svoja sredstva s jednim jedinim ciljem: pomoći ljudima u nevolji. Jednostavno služiti ljudima kojima je pomoć potrebna. U takvom poslanju već je gotovo petnaest godina i Lions klub Varaždin, ostvarujući dosad nekoliko velikih i desetak manjih humanitarnih akcija i aktivnosti.

Samo natjecanje održat' će se na prikladno uređenom prostoru uz Gradsku sportsku dvoranu na Dravi u Varaždinu, a odvijat će se prema pravilima koje prilažemo. Jelo koje će pripremiti ekipe poslužit će se nakon natjecanja na domjenku sponzora, natjecatelja i članova Lions kluba. Tri najbolja bažula po ocijeni stručnog suda sastavljenog od prominentnih majstora kuhinje bit će nagrađena „kuhačama“ koje
će oslikati eminentni varaždinski umjetnici. Birat će se i najbolje domaće suho meso, najbolje vino, i najbolji slogan za bažul, a proglasit će se i ekipa koja je ostavila najupečatljiviji dojam.

Komentari