CISOK u novu godinu ulazi s novim radionicama za nezaposlene

Objavljeno: 22.12.2014. 08:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - arhiva eVaraždin.hr

Varaždinski Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) će tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana raditi skraćeno.

Tako će od 22.12.2014. do 12.01.2015. radno vrijeme CISOK-a biti od 8:00 do 16:00 sati, dok će od 13. siječnja 2015. godine ponovno biti otvoren za sve građane od 8:00 do 18:00 sati.

Nove radionice u CISOK-u počinju već 8. siječnja, kada će se u 13 sati održati radionica "Moj Europass životopis". Radionica je namijenjena nezaposlenim osobama i tražiteljima zaposlenja. Na ovoj radionici zainteresirani će dobiti konkretne upute o ispunjavanju životopisa u Europass formatu, te će imati priliku sastaviti svoj Europass životopis, koji poslodavci sve češće traže.

Radionica "Najčešća pitanja na razgovoru za posao" održat će se 15. siječnja u 13:00 sati, a namijenjena je svim građanima koji se žele dobro pripremiti za razgovor za posao. Korisnici će na radionici imati priliku čuti koja su to pitanja koja poslodavci obično postavljaju na razgovoru za posao te će uz stručnu pomoć savjetnica moći pripremiti vlastite odgovore na navedena pitanja.

Svi koji su u potrazi za (novim) poslom mogu doći 21. siječnja u 11 sati na radionicu "Uvježbajmo razgovor za posao – zajedno!". Na ovoj će radionici moći uvježbati razgovor za posao uz stručno vođenje i povratne informacije savjetnica CISOK-a. Kako bi simulacija razgovora na radionici bila što realnija, zainteresirani sa sobom mogu ponijeti i natječaj na koji bi se željeli prijaviti.

Informatička podrška korisnicima CISOK-a i u 2015. godini održavat će se svakodnevno, a na radionicu se potrebno prethodno najaviti. Termini održavanja radionice određuju se u dogovoru s najavljenim sudionicima. Riječ je o podršci nezaposlenim osobama koje se teže snalaze na računalu. Korisnici uče o osnovama rada na računalu kako bi se mogli kasnije lakše sami snalaziti u pretraživanju i prijavljivanju na oglase za posao (sadržaj radionice: prikaz tipkovnice s osnovnim funkcijama, prikaz radne površine, osnovne funkcije Microsoft Worda, Internet pretraživanje, E-mail, Skype). Radionica se održava 4 uzastopna dana po 2 sata dnevno.

Sudjelovanje na svim aktivnostima je besplatno, a prijaviti se možete na broj telefona 042 302 179, e-mail: [email protected] ili osobno na adresi CISOK-a Varaždin - Ulica Ivana Kukuljevića 12.

Komentari