Dan Europske Amazone: "Big Jump" ove nedjelje na starim dravskim bazenima

Objavljeno: 06.07.2015. 18:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Ilustracija

Varaždinski rafting klub Matis u suorganizaciji WWF-a, Varaždinske županije, Grada Varaždina i Turističke zajednice Varaždinske županije ove nedjelje 12. srpnja organizira Big Jump (Veliki skok) u rijeku kada će svi sudionici simultano u više europskih i hrvatskih gradova skočiti ili zaplivati u rijeku točno u 15 sati.

Nakon skoka, slijedi niz zabavnih igara na vodi u raft čamcima i navečer koncert zagrebačkog rock country benda PICKSIEBNERi. Cjeli program je besplatan, a organizatori se nadaju što većem broju posjetitelja.

- U nedjelju, 12. srpnja slavimo "Dan Europske Amazone" kojim želimo podsjetiti javnost na važnost očuvanja naših rijeka i povezati ljude s prirodom i lokalnim rijekama. Kako bi što bolje obilježili ovaj dan, odlučili smo organizirati veliku proslavu na rijeci Dravi na Dravskoj špici ili Starim dravskim bazenima - poručuju organizatori.

Glavni dio proslave čini "Veliki skok" u rijeku Dravu u 15 stai, kada će simultano u brojnim hrvatskim i europskim gradovima, svi sudionici istovremeno skočiti ili zaplivati u rijeci.

Ovim događajem, Varaždin se po prvi puta pridružuje europskoj incijativi s ciljem naglašavanja važnosti očuvanja naših rijeka.

Nakon glavnog skoka slijedi niz drugih zabavnih aktivnosti. Igre na vodi u rafting čamcu, veslanje, Dravska alka, odbojka na pijesku, dodjela nagrada za pobjednike te navečer koncert zagrebačkog rock country benda Picksiebner-i. Za sve sudionike, bit će organizirana hrana.

Svi su pozvani na druženje, mladi i stari i sve je besplatno. Posjetitelji će također moći pogledati foto izložbu rijeke Drave, dravskih motiva, upoznati se s članovima varaždinskog rafting kluba Matis, okušati se u veslanju i sudjelovati u brojnim drugim aktivnostima.

PROGRAM:

14.00h  okupljanje i dogovor oko Velikog skoka u rijeku
15.00h  Veliki skok sudionika u rijeku
15.30h  Igre na vodi u raft čamcima (povlačenje užeta, veslanje, Dravska alka...)
               Odbojka na pijesku
               
18.30h dodjela nagrada pobjednicima
19.00h predgrupa Road Tripper
20.00h Picksiebneri

Komentari