glazbena manifestacija

'DANI JOSIPA KLIME' - Prilika da od 2.- 4. ožujka u Glazbenoj školi čujete mlade violinističke nade

Objavljeno: 28.02.2018. 10:50

Zadnja izmjena: 28.02.2018. 10:57

U petak, 2. ožujka u 18.30 sati, pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, u Glazbenoj školi obilježiti će se 'Dani Josipa Klime' kao sjećanje na jednog od najvećih hrvatskih glazbenih umjetnika, a manifestaciju će otvoriti gradonačelnik Ivan Čehok.

Glazbena mladež Varaždin u suradnji s Glazbenom školom u Varaždinu i uz potporu Koncertnog ureda Varaždin, pokreće 'Dane Josipa Klime', smotru violinista i komornih gudačkih sastava uz seminar za violiniste koji  će održati Goran Končar, vrhunski hrvatski violinist i nekadašnji student Josipa Klime.

Na ideju da se pokrene manifestacija za mlade glazbenike gudače, prije svega violiniste, posvećena ovom velikom glazbeniku, došlo se prigodom okruglog stola posvećenog obilježavanju 90-te obljetnice rođenja Josipa Klime u organizaciji Zavoda HAZU Varaždin i suorganizaciji Glazbene škole Varaždin i Koncertnog ureda Varaždin.

Prvi 'Dani Josipa Klime' započet će u petak, 2.ožujka u 18.30 sati koncertom i otvorenjem dokumentarne izložbe na kojoj će fotografijama, pismima, dokumentima i novinskim zapisima iz obiteljske arhive biti predstavljeni život i djelovanje Josipa Klime, a autorica izložbe je muzikologinja Nataša Maričić.

Nakon toga, slijede koncerti mladih gudača, svakoga dana u 17 sati - od učenika osnovnih i srednjih škola do studenata – polaznika radionica/seminara, a na sve koncerte, na kojima se mogu čuti mlade hrvatske violinističke nade, ulaz je slobodan.

Komentari