ljeto u varaždinu

Danijel Detoni i Kajana Pačko sutra u Atriju Starog grada

Objavljeno: 18.07.2016. 19:15

Zadnja izmjena: 18.07.2016. 19:28

U sklopu manifestacije Ljeto u Varaždinui, koncert će održati Danijel Detoni na klaviru i Kajana Pačko na violončelu i to u Atriju Starog grada, sutra u 21.00 sat. Izvodit će J.S. Bacha, F. Schuberta, D. Scarlatti, J. Brahmsa/Geringas-Saltera i I. Mačeka.

Danijel Detoni glazbeno je obrazovanje započeo u Zagrebu u klasi Olge Detiček u Glazbenoj školi Vatroslav Lisinski, a nastavio u razredima Lászla Baranyayja i Balázsa Kecskésa na Glazbenom sveučilištu Liszt Ferenc u Budimpešti te Itamara Golana na Konzervatoriju u Parizu. Svoja je znanja stjecao i u radu s renomiranim umjetnicima kao što su Pnina Salzman, Emanuel Krasovsky, Hamsa al-Wadi, Felix Gottlieb, Pál Éder i Dénes Várjon. Od 2009. podučava klavir, a od 2015. klavir i komornu glazbu na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu

Splitska violončelistica Kajana Pačko nastupila je na najznačajnijim pozornicama Europe poput Berlinske filharmonije i velike dvorane berlinskog Konzerthausa već za vrijeme studija na Hochschule für Musik «Hanns Eisler» u Berlinu i Universität Mozarteum u Salzburgu u klasama svjetski poznatih violončelista Clemensa Hagena i Fransa Helmersona. Kao solistica surađivala je s orkestrom Cappella Academica, orkestrom Hrvatske Radiotelevizije, Zagrebačkim solistima, Hrvatskim komornim orkestrom, Dubrovačkim Simfonijskim orkestrom i mnogim drugima. 

 

Komentari