puno sporta i zabave

Donosimo pregled svih događanja ovoga vikenda diljem Varaždinske županije

Ovoga vikenda čekaju nas brojna događanja diljem Varaždinske županije koja vam donosimo u nastavku, a nadamo se kako će nas vrijeme koje nam ovih dana baš ne ide u prilog, poslužiti.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.05.2019. 08:35

Zadnja izmjena: 30.05.2019. 08:40

Ovoga vikenda čekaju nas brojna događanja diljem Varaždinske županije koja vam donosimo u nastavku, a nadamo se kako će nas vrijeme koje nam ovih dana baš ne ide u prilog, poslužiti.

AQUAFEST - VARAŽDINSKE TOPLICE

U petak će gradskim ulicama proći rimska povorka pod bakljama, uz scenski prikaz žrtve božici Dijani Luni ‘Lux in tenebris’ i borbu gladijatora. Subotnji program započinje u 10:30 sati rimskom povorkom uz pratnju bubnjeva. Posjetitelji će dočekati cara Konstantina Velikog ispred kojeg će se predstaviti brojne rimske skupine. U 13 sati slijedi natjecanje u kuhanju rimskog kotlića, ocjenjivanje te proglašenje pobjednika koji će primiti posebnu nagradu – rimsku kuhaču. Također, birat će se najljepše Nimfe i najatraktivnijeg Rimljana koji će dobiti prigodne nagrade.

BICIKLIJADA LUDBREG

U subotu se u Ludbregu voze dvije biciklijade, odnosno dvije rute – happy i crazy. Happy ruta je zapravo tradicionalna ludbreška biciklijada koja će ove godini biti već 32. po redu, a Crazy ruta je 1. međunarodna biciklijada ( Kreće se u 12:15h prema Letenyu ( Ludbreg- Selnik – Sveti Đurđ – Prelog – Cirkovljan- Draškovec – Hemuševec – Goričan – LETENYE). U 15:00 sati je START 1. međunarodne biciklijade u centru Letenya (polazak prema Ludbregu ( Letenye- Goričan – Donji Kraljevec – Hemuševec – Draškovec – Oporovec – Prelog – Hrženica – Sveti Đurđ – Selnik- LUDBREG). Navečer vas u Ludbregu očekuje koncert Mejaša.


GOSPODARSKI SAJAM - KAPUCINSKI TRG

Ovogodišnji – peti po redu Gospodarski sajam Varaždin održat će se 31.svibnja i 01.lipnja na Kapucinskom trgu u Varaždinu, a uz izlagačke aktivnosti i stručno popratne programe nudit će cjelodnevni zabavno glazbeni program te  besplatan ulaz za posjetitelje. Na sajmu će se predstaviti obrtnici, poduzetnici, gradovi, općine, OPG-i,vinari, modni dizajneri, udruge, ugostitelji, domaće radiosti, inovatori i auto kuće  s područja Sjeverozapadne Hrvatske.

DAN KOČIJA - VARAŽDIN

1.lipnja će se u Varaždinu održati manifestacija “Dan kočija u Varaždinu” u organizaciji Udruge “Varaždin-grad kočija” uz cjelodnevni program. U 9:30 će se održati mimohod zaprega i jahača kroz grad Varaždin

TOUR DE KAJ

Start i cilj ovog cestovnog biciklističkog rekreativnog maratona biti će u Beretincu, gdje se i nalazi XC baza BBK ASI. Utrka je jedinstvena po tome što vas vodi uzduž i poprijeko Varaždinske županije stazom od oko 138 km. Sudionici će protći kroz Varaždinske Toplice, Visoko, Breznicu, Prigorec, Trakošćan, Donju Voću a cilj je ponovo u Beretincu.

ZDRAVI IMPULS GRADA - TRŽNICA VARAŽDIN

Zeleni kutak (dućan zdrave hrane) na Varaždinskoj tržnici će 1. lipnja od 8 do 13 sati predstaviti projekt "Zdravi impuls grada", projekt koji ima za cilj približiti zdravu hranu i pripremu jednostavnih zdravih obroka  za svakoga, neovisno o njegovom predznanju ili kulinarskom umijeću.

 


 

Komentari