Na Geotehničkom fakultetu znanstveni skup „Inženjerstvo okoliša“

Objavljeno: 08.05.2012. 14:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Svečani znanstveni skup pod nazivom „Inženjerstvo okoliša 2012“ bit će održan 9. i 10. svibnja u prostoru Geotehničkog fakulteta Varaždin u sklopu razvojnog projekta „Geostruna“ Fonda za razvoj Sveučilišta u Zagrebu.

Poseban povod za spomenuti skup je odlazak u mirovinu prof. dr. sc. Božidara Biondića i prof. dr. sc. Davorina Kovačića, koji su svojim radom i idejama na pripremi studijskog programa Inženjerstva okoliša i međunarodnog doktorskog  studija "Geoengineering and Water Management“ obilježili recentnu fazu razvoja Geotehničkog fakulteta.

Programom skupa predviđen je niz pozvanih predavanja koja će održati istaknuti znanstvenici i bivši studenti koji su u svom znanstvenom, nastavnom i stručnom radu imali prilike surađivati s profesorom Biondićem ili profesorom Kovačićem.

Ovim skupom GFV želi ujedno promovirati Inženjerstvo okoliša (Environmental Engineering) kao interdisciplinarno znanstveno područje u sklopu kojeg je Geotehnički fakultet pokrenuo i novi preddiplomski studijski program istoimenog naziva.

Njegova implementacija i upis prve generacije studenata započinje 2012./2013. akademske godine.

U sklopu skupa predviđen je i okrugli stol na temu ishoda učenja i kompetencija koje bi studenti Geotehničkog fakulteta trebali steći završetkom studija, a da bi tržištu rada bili prepoznati te osposobljeni za izvođenje poslova tehničke zaštite okoliša propisanih Pravilnikom o uvjetima za izdavanje suglasnosti pravnim osobama za obavljanje stručnih poslova zaštite okoliša (NN 57/2010).

Drugi dan skupa predviđa se stručni posjet pogonu za reciklažu otpadnih guma Gumiimpex-GRP, odlagalištu Totovec te MBO pogonu tvrtke T7 VIS d.o.o.

Preliminarni program skupa s obrascem za prijavu možete pronaći OVDJE

Komentari