Grupe uz veliki popust na spektakl romskih violonista

Piše: -

Objavljeno: 07.05.2011. 09:36

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Svega nešto više od desetak dana preostalo je do nastupa romskih violinista, okupljenih u orkestru „Rajko 100 violina“. Koncert će se održati 19. svibnja u varaždinskoj Areni, a radi se o orkestru koji oduševljava ljubitelje klasične glazbe širom svijeta...

Organizator poziva i sve grupe, udruge, organizacije, sve one koji žele doći grupno, da se jave na e-mail [email protected], jer se mogu osvariti značajni popusti na cijenu ulaznica, čak i do 50 posto cijene!

Orkestar ima 100 članova - 60 članova svira violinu, 9 ih svira violu, 6 violončelo, 10 kontrabas, 9 klarinet i 6 cimbalo. Uz svirače tu su još i 25 plesača te 3 pjevača.

Repertoar koji izvode uključuje poznatu mađarsku i internacionalnu romsku glazbu od Vittoria Montia i Grigorasa Dinicua pa sve do klasičnih djela od Johannesa Brahmsa, Georges Bizeta i Johanna Straussa. S glazbom je usklađena i odjeća članova – od stiliziranih narodnih nošnji do tradicionalnih večernjih smokinga. Ono što je posebno zanimljivo je da glazbenici sviraju napamet,  bez partitura, odnosno nota, u brzim izmjenama harmonija, boja, tempa i raspoloženja što stvara dojam slušanja "stotinu Paganinija".

Koncert organizira Max Bögl Tehnobeton, pokrovitelji su Grad Varaždin i Koncertni ured Varaždin a izvršni producent Tipo Marketing.

Ulaznice po cijeni od 100 kn za sjedeća mjesta u parteru, te 70 kuna za tribine, odnosno 80 kuna za teleskopske tribine, već sada možete nabaviti u pretprodaji na prodajnim mjestima u sustavu Eventima i putem online prodaje na www.eventim.hr.


Komentari