Humanitarna aukcija slika: Pomozite da se kupi hrana za djecu u Siriji

Objavljeno: 25.01.2014. 09:50

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

U petak, 31. siječnja, u 18 sati će se u varaždinskom Hotelu Turist održati humanitarna akcija slika i skulptura kojom se prikupljaju sredstva za djecu Sirije.

Organizator je Društvo crvenog križa Varaždinske županije i predstavnici sirijske oporbe u Hrvatskoj.

U Siriji je situacija zaista alarmantna što pokazuju i sljedeći podaci Sirijske organizacije za ljudska prva.
Svakih 10 sati jedan Sirijac umre od gladi, a svakih 8,5 sati jedan umre od hladnoće. Svakih 50 minuta u Siriji umre jedno dijete, svakih 45 minuta žena, a 30 minuta muškarac. Svakih 12 minuta vladine snage ubiju jednu osobu.

Umjetnici varaždinskog kraja pokazali su veliko srce i za djecu Sirije darovali 47 slika i skulptura.

- Mi uvijek radimo za dobrobit potrebitih, a naročito djece. Brojni umjetnici među kojima su Mladen Rajn, Željko Prstec, Rajko Novosel i brojni drugi. Jedan dio slika smo dobili iz poznatih slikara iz Koprivnice. Cilj je da ljudi kupnjom slika pokažu svoju osjetljivost, a pozvani su i oni koji možda ne mogu kupiti sliku da daju bilo kakvu donaciju. Sav prikupljeni novac ići će za kupnju dječje hrane. Grad Varaždin i Varaždinska županija pokazali su veliku osjetljivost za sve naše akcije, a zahvalni smo i Hotelu Turist što je ustupio prostor za aukciju - objasnila je Nada Liber, ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije.

Prema nekim procjenama ova umjetnička djela vrijede oko 45 000 kuna.

Svi koji žele pomoći djeci Sirije novac mogu uplatiti i na žiro račun crvenog križa Varaždinske županije, IBAN: HR892360000 1501441010, s naznakom "Humanitarna akcija za djecu Sirije".

Ovo nije prva akcija kojom Crveni križ pomaže ratom pogođenim građanima Sirije jer su prije nekoliko mjeseci skupljali pokrivače i druge potrepštine.

Komentari