Ivanečki planinari i rekreativci organiziraju akciju „Kretanje-Zdravlje“

Objavljeno: 28.07.2012. 11:24

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: E-ivanec.com

Hrvatsko  planinarsko društvo  "Ivančica"  Ivanec, u suradnji sa Društvom za sportsku rekreaciju Ivanec i Društvom prijatelja narodnih običaja Maska iz Ivanca organizira u nedjelju 29 srpnja tradicionalnu akciju "Kretanje – zdravlje", javlja e-ivanec.com.

Na planinarsko- turistički pohod za sve uzraste mogu se prijaviti svi zainteresirani na prvoj kontrolnoj točki u središtu Ivanca od 6 sati, te potom krenuti put vrha Ivanščice, dok je šesta ujedno i posljednja kontrolna točka na vrhu Ivanščice otvorena od 8 do 10 sati i 30 minuta.

Planinari i ostali izletnici koji na Ivančicu dođu nekim drugim putem, također će dobiti iskaznicu sa žigovima, te će biti evidentirani kao učesnici, prijavom na šestu kontrolnu točku.

Za sve sudionike na vrhu Ivanščice od 11 sati organiziran je i Športsko- rekreativni program u nekoliko disciplina: kuglanje na visećoj kuglani, skok u dalj s mjesta, pikado i potezanje užetom. Nakon športsko-rekreativnog slijedi planinarska veselica uz druženje.

1. Planinarsko-turistički pohod za sve uzraste

6:00 –  8:30 sati  na prvoj kontrolnoj točki u središtu Ivanca prijavljivanje sudionika pohoda i podizanje  iskaznica s utisnutim prvim žigom.

6:30 -   9:00 sati  otvorena je druga kontrolna točka u Prigorcu.

6:45 -   9:15 sati  radi treća KT - Žgano vino.

7:00 -   9:30 sati  radi četvrta KT - izvor Mrzljak.

7:30 – 10:00 sati  radi peta KT - Černe mlake.

8:00 – 10:30 sati  otvorena je šesta KT na vrhu Ivančice.

Planinari i ostali koji na Ivančicu dođu nekim drugim putem, također će dobiti iskaznicu sa žigovima,te će biti evidentirani kao učesnici, prijavom na šestu kontrolnu točku.

2. Športsko-rekreativni program na vrhu Ivančice

Po dolasku na Ivančicu sudionici pohoda, ostali planinari i izletnici mogu se do 10:55 sati prijaviti Sudačkom odboru za ekipna i pojedinačna športska natjecanja u slijedećim disciplinama:

- Kuglanje na visećoj kuglani

- Skok u dalj s mjesta

- Pikado

- Potezanje užetom

Natjecanja počinju u 11 sati. O pravilnoj provedbi natjecanja brinut će Sudački odbor. Eventualne primjedbe mogu se dati Sudačkom odboru u roku od 30 minuta po završenom natjecanju.

Konačnu odluku donosi Organizacijski odbor.

Komentari