Jubilarni, 5. Dan međunarodne suradnje na varaždnskom FOI-u

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 19.03.2012. 14:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu 20. ožujka 2012. godine održat će se jubilarni, 5. dan međunarodne suradnje FOI-a. Početak je predviđen za 9:30 sati u dvorani 3 FOI-a u Varaždinu.

Ovogodišnji Dan međunarodne suradnje tematski je posvećen razvoju socijalne dimenzije visokog obrazovanja i ishoda učenja, a sam program koncipiran je u tri dijela.

U prvom dijelu programa održat će se panel diskusija na temu „Društvena odgovornost visokog obrazovanja“.  Drugi dio programa posvećen je programima suradnje koji predstavljaju jedan od značajnih instrumenata za stjecanje interkulturnih kompetencija, te sve važnijeg ishoda učenja u visokom obrazovanju.

Naglasak je na programe razmjene Australije, Francuske i SAD-a, a tema završnog, trećeg dijela, jest internacionalizacija visokog obrazovanja u Hrvatskoj, s osvrtom na podršku stranim studentima.  

Jedan od ciljeva Dana međunarodne suradnje jest umrežavanje te razmjena iskustava i ideja vezanih uz razvoj inkluzivnog visokog obrazovanja te internacionalizacije kao važnog instrumenta širenja svijesti o raznolikosti i interkulturalnosti.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane sveučilišne nastavnike i znanstvenike, studente, djelatnike ureda za međunarodnu suradnju na fakultetima i sveučilištima, djelatnike u uredima za znanost, djelatnike ostalih institucija u RH koje se bave ovom tematikom, te sve one koje ova tema zanima iz osobnih ili profesionalnih razloga da se pridruže ovome događaju.

 Više informacija o programu 5. dana međunarodne suradnje potražite OVDJE

Komentari