Koncert pijanistice Tamare Jurkić i rogista Hrvoja Pintarića u HNK

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 22.03.2012. 10:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Vrsni  hrvatski glazbenici - pijanistica Tamara Jurkić Sviben i rogist  Hrvoje Pintarić u organizaciji Koncertnog ureda Varaždin i HNK u Varaždinu, poklanjanju varaždinskoj publici  uz slobodan ulaz vrlo zanimljiv koncert u četvrtak 22.ožujka u 19:30 sati u Velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog kazališta.

Na programu su hrvatski skladatelji Juraj Stahuljak, Miljenko Prohaska, Nino Rota i Sanja Drakulić, ali i Mozart, O.Respighi i A.Plog, a glavninu programa čine djela za rog i klavir, od kojih je jedno i to Miljenka Prohaske praizvedba.

Tamara Jurkić Sviben diplomirala je klavir kod akademika  i pijaniste Jurice Muraia, magistrirala kod profesora i vrsnog pijaniste Vladimira Krpana, a uz vrlo aktivnu pijanističku karijeru istraživački rad je posvetila hrvatskim skladateljima (Božidar Kunc) čija djela otkriva i izvodi na koncertima.

Trenutno unutar doktorata o hrvatskim skladateljima židovskog podrijetla istražuje i Varaždinca Vjekoslava  Ružića-Rosenberga.

Hrvoje Pintarić nakon školovanja u Bjelovaru, diplome u Zagrebu i usavršavanja u Pragu te sviranja u puhačkim i simfonijskim hrvatskim orkestrima, danas je član orkestra  Opere HNK u Zagrebu i vrlo aktivnog Brass kvinteta.

Komentari