Legendarni ansambl “Veseli Voćanci“ imat će hommmage na trodnevnoj fešti

Objavljeno: 01.11.2015. 18:08

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: KUD Voća

Ovogodišnjem tradicionalnom obilježavanju blagdana sv. Martina biskupa koji se u voćanskom kraju slavi kao Dan Župe i Dan Općine, svoj doprinos na svoj osobit način dat će i Kulturno umjetničko društvo Voća...

Naime, trodnevno će obilježavanje koje organizira KUD Voća započeti u petak 6. studenoga godine u večernjim satima ispod šatora na igralištu osnovne škole u Donjoj Voći.

Kulturni program je posvećen nekadašnjem vokalnom sastavu Veseli Voćanci čija bogata glazbena ostavština odražava život voćanskog kraja. U programu će sudjelovati i KUD Klaruš iz Maruševca,  Župni zbor Ljubav i mir, udruga Stara brv iz Gornje Voće sa glumačkom predstavom, te domaći KUD Voća (djeca i odrasli).

U subotu 7. studenoga će se u bogatoj smotri folklora tresti voćansko tlo pod razigranim nogama KUD-ova iz Marijanaca (Slavonija), Vinice, Svibovca, Remetinca (Novi Marof) te domaćina KUD-a Voća.

Nakon službenog programa slijedi veselica za sve posjetitelje koje će zabavljati muzičke sekcije KUD-ova i razigrani glazbeni sastav „Luđaci“, uz bogatu ugostiteljsku ponudu jela i pića.

Također, sve goste će u subotu navečer KUD Voća počastiti tortom uoči pete obljetnice ponovnog aktivnog djelovanja, a udruga Stara brv upriličiti će i prigodno krštenje mošta. Nedjelja će u popodnevnim satima proći u znaku voćanskih udruga, odnosno natjecanja u kuhanju graha koji će se kasnije dijeliti posjetiteljima, te prigodnom večernjem programu. Osim u navedenoj manifestaciji članovi KUD-a će u suradnji sa Župom Voća u vjersko-kulturnom obilježavanju dana Župe.

Sudjelovat će u podnevnoj nedjeljnoj misi 8. studenog u narodnim nošnjama, a i biti će sudionici tradicionalne povorke noć uoči Martinja, povorke osvijetljene sjajem lampiona koje su ručno radila voćanska djeca, njegujući tako martinjske običaje „prešecije s lampašima“.

Komentari