„Vura ide tika taka“ u Zlatom ajngelu

Leptirići iz Dječjeg vrtića „Varaždin“ za vrijeme Špancirfesta spremaju izložbu glinenih rukotvorina

Objavljeno: 09.08.2016. 17:08

Zadnja izmjena: 09.08.2016. 17:46

Okupljeni u dječju skupinu Leptirići, klinceze i klinci Dječjeg vrtića „Varaždin“ već se nekoliko godina bave nizom različitih aktivnosti. Leptirići okupljaju dvadesetak djece u dobi između 5 i 6,5 godina.

Nedavno su za svoje participiranje u eTwinning projektu pod mentorstvom odgojiteljice Andreje Sedlar dobili oznaku kvalitete. Jednako tako, djeca sama uređuju svoj povrtnjak, odlažu otpad u kompost i recikliraju u skladu s održivim razvojem, a sve u suradnji sa svojim prijateljima iz nekoliko europskih zemalja, što se provodi u još jednom eTwinning projektu.

Leptirići se bave i glinom, a rezultate svojeg rada ponosno će pokazati za vrijeme Špancirfesta. Ususret im je izašao izašao voditelj Galerije „Zlati ajngel“ Darko Sačić, koji je Leptirićima širom otvorio vrata Galerije, osiguravši im mjesto za izložbu.

Svečano otvorenje keramičke izložbe „Vura ide tika taka održat će se u nedjelju, 21. kolovoza, u 16 sati. Izložbu će otvoriti prof. dr. sc. Jasna Krstović, dekanica riječkog Učiteljskog fakulteta. U sklopu izložbe održavat će se svakodnevne radionice za djecu predškolskog uzrasta na kojima će moći upoznati karakteristike gline, ali i manipuliranja njome.

 

Komentari