Leverić: Podigli smo tužbu protiv MOL-a kako bismo zaštitili interese Hrvatske

Objavljeno: 18.01.2014. 15:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić danas je u Varaždinu dao posljednju izjavu vezano na hrvatsku arbitražnu tužbu protiv mađarskog Mola.

Leverić je istaknuo kako je tužba podignuta kako bi se zaštitili interesi Hrvatske i njenih građana, a da će se sva komunikacija i razgovori oko detalja tužbe odvijati na arbitražnom sudu, odnosno na sastancima pregovaračkog tima.

Još jednom želimo naglasiti da je hrvatska Vlada podigla arbitražnu tužbu pri sudu u Ženevi, a sukladno ugovorima vrlo je bitno istaknuti da podizanje tužbe ne znači i prestanak pregovora. Naš glavni cilj je pronalaženje zajedničkih temelja u suradnji sa strateškim partnerom za budućnost Ine, kako na dobrobit same tvrtke i njenog razvoja, tako i na dobrobit svih dioničara – rekao je Leverić i dodao kako je jedno od ključnih pitanja također i pitanje korporativnog upravljanja.

Podizanjem tužbe, izjavio je Leverić, Vlada Republike Hrvatske štiti interese države, odnosno njenih građana.

Arbitražnu tužbu morali smo podići jer 30. siječnja počinje zastara. Isto tako, ne možemo raspravljati o detaljima tužbe jer je ona u arbitražnom postupku, a sva medijska komunikacija neće se vršiti na način da ćemo razgovarati o temama koje se tiču Ine i Mola, odnosno tužbe Hrvatske prema Molu, već ćemo raditi na arbitražnom sudu, odnosno na sastancima pregovaračkog tima – izjavio je zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić.

Podsjećamo, jučer je u medijima objavljeno kako je Hrvatska podnijela tužbu protiv MOL-a arbitražnom sudu u Ženevi. Tužbom se traži razrješavanje nesuglasica oko INA-e.

Komentari