Još tri dana do koncerta Miše Kovača - i kupnje uređaja?

Objavljeno: 06.04.2011. 13:04

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Svega nekoliko dana je do koncerta Miše Kovača u varaždinskoj dvorani na Dravi, i posljednje je vrijeme za kupnju ulaznice. Osim samog koncerta, razlog za kupnju je i humanitarne prigode, jer dio prihoda ide za kupnju vrlo važnog uređaja, za pomoć u lječenju djeci.

Upravo zbog svega navedenog, koncert nazvan je "Svi pjevaju, svi pomažu".

- Bitno je istaknuti dvije stvari. Mišo je naravno zdrav, i odradit će koncert, ali tko zna možda je ovo jedna od posljednjih prigoda da ga se vidi i doživi uživo, kako pjeva. A drugo je naravno važnost uređaja, kojim se pomaže bolesnoj djeci – istaknuo je Neven Buljan, upravitelj dvorane i organizator koncerta.

Naglašeno je kako prodaja ulaznica ide dobro i još malo nedostaje da se «zatvori» kompletna financijska konstrukcija za kupnju Neurofeedbacka.

- Pozivam sve da se uključe, da kupe ulaznicu, kako bi se pomoglo djeci koja imaju veliku potrebu za lječenjem. Prema brojkama koje su trenutno dostupne, u Hrvatskoj je oko osam tisuća djece koji pate od poremećaja autizma, ali vrlo vjerojatno ih je znantno više – kazao je Buljan.

Radi se o medicinskom uređaju, koji se još naziva I EEG biofeedback ili neuroterapija, a čiji se rad bazira na praćenju električne aktivnosti mozga i davanju povratne informacije. Riječ je o metodi koja „uči“ mozak kako da poboljša vlastito funkcioniranje. Uređaj omogućava tretman djece sa simptomima autizma te je kao takav poželjan u terapiji i donosi izvanredne rezultate. Osim autizma može znatno pomoći i kod mnogih drugih poremećaja.

- Čestitam i zahvaljujem upravitelju dvorane i Miši Kovaču, kao i svim roditeljima djece koji su se uključili u ovaj projekt. Mnogi od njih sada putuju čak u Njemačku, da bi obavili te preglede. Kupnjom uređaja bitno je naglasiti, varaždinska bolnica bila bi prva u Hrvatskoj koja bi imala takav uređaj - kazao je Dr. Darko Novosel, voditelj odjela za logopediju Opće bolnice Varaždin i jedan od inicijatora ove humanitarne akcije.

Vrijedi svakako istaknuti da će specijalisti iz OBV-a već ovog tjedna krenuti na obuku u Njemačku, kako bi spremno dočekali uređaj. Trenutno se na Odjelu nalazi 12 djece s poremećajem autizma, a kupnja uređaja omogućila bi svima iz regije da mogu dobiti vrhunsku medicinsku skrb i tretman.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Dr. Dubravko Tršinski ponosan je na ovu inicijativu i poziva sve koji još nisu, da kupe ulaznicu.

- Velika je stvar kada pomognete nekome koga ne poznate. To Vas uvijek ispuni posebnim ponosom i osjećaj je fantastičan – istaknuo je Tršinski te naglasio kako se nada da će vrlo brzo nakon koncerta moći kupiti uređaj i krenuti s radom.

Svi zainteresirani karte mogu kupiti po cijeni od 80 kuna za parter i 90 kuna za tribine, dok je cijena VIP ulaznica 250 kuna. Na dan koncerta cijena ulaznica će biti 90 kuna za parter i 100 kuna za tribine. Ulaznice se mogu kupiti u trgovinama Branka, caffe baru Črleni Lajbek, bistrou Time out, kavani Ivana u Ivancu, te Radio 1 u Čakovcu.

Organizator koncerta je tvrtka MaxBogl-Tehnobeton, a generalni medijski pokrovitelj Regionalni tjednik. Od sponzora koncerta treba spomenuti pivovaru Carlsberg, tj. Pan pivo, tvrtku Kos Transporti, Arsenal Ivezić Security, i Varaždinsku marketinšku agenciju (VAMP), dok su medijski pokrovitelji portal Aktualno.hr, Vznightlife.com, emedimurje.hr, eVaraždin.hr, Novi-marof.com, zatim Radio Megaton, Radio Varaždin, Radio 1, Radio Ivanec, Radio Novi Marof, Radio Max, Radio Sjeverozapad, Varaždinska televizija i Međimurske novine.


Komentari