Na predavanju udruge „Umijeće življenja“ naučite – disati!

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 13.07.2012. 14:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Ilustracija

Kako se osloboditi stresa putem znanstveno ispitanog cjelovitog sustava koji se sastoji od tehnika disanja, vježbi, meditacija i kognitivnih procesa, možete saznati na besplatnom predavanju u organizaciji udruge „Umijeće življenja“ koje će se održati u srijedu  18. srpnja u 19 sati u varaždinskom Školskom centru „Tomislav Špoljar“ (Graberje 33).                                                 

Udah je prvi čin koji smo učinili nakon rođenja , a izdah će biti  posljednji. Sve između je disanje. Koliko pažnje pridajemo dahu? Gotovo nimalo.

 Jeste li kronično umorni, nezadovoljni, razdražljivi, bezvoljni, u materijalnoj i emocionalnoj krizi? Bolujete li od neke kronične bolesti? Sve su ovo posljedice utjecaja stresa na naš organizam. Naučna istraživanja su pokazala da 90 posto svih oboljenja nastaje kao posljedica stresnih zbivanja.

Svaka negativna emocija kao što su strah, ljutnja, depresija ili tuga izazivaju pad energije i izlučivanje štetnih kemijskih produkata (takozvanih hormona stresa) koji oštećuju naše stanice te izazivaju funkcionalne i organske poremećaje u  tijelu.

Najnovija istraživanja govore da je dah i način disanja ključni faktor eliminacije štetnih nakupina iz organizma, a mi koristimo smo oko 30 posto kapaciteta naših pluća.

Ulaz na predavanje je slobodan.

 

Komentari