Naučite spravljati maštovita i ukusna jela uz najbolje hrvatske kuhare

Objavljeno: 20.11.2015. 14:06

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: Arhiva eVž

Dani hrvatskog kulinarstva i ove će godine okupiti najbolje kuhare, slastičare i učenike koji će se natjecati za najsjajnije medalje i titule državnih prvaka. Manifestacija će se od 24. do 27. studenoga održati u hotelu Minerva u Varaždinskim Toplicama...

Osim natjecanja kuhara i slastičara u dvadesetak kategorija prilagođenih zaposlenicima svih vrsta objekata, od hotela i a la carte restorana pa do bolnica ili dječjih vrtića, u četiri dana održati će se i brojne radionice, edukacije, prezentacije i demonstracije.

Potonje su namijenjene profesionalcima i amaterima, i organiziraju se s ciljem promocije kulinarske struke te stručnog usavršavanja svih zainteresiranih.

Kuhari se natječu u čak 13 kategorija prilagođenih zaposlenicima a la carte restorana i hotela, kuharima koji rade u bolnicama ili školama te zaposlenicima kuhinja koje nude autohtona jela svoga kraja. Međutim, samo rezultati u tri kategorije i to A, B i C bodovat će se za naslov Državnog prvaka u kuharstvu.

Kuhar koji želi ponijeti ovu prestižnu titulu morat će u tri dana pripremiti 10 različitih hladnih i toplih jela te deserata. Natjecanja slastičara održat će se u pet kategorija, a Kamelija kup, natjecanje učenika završnih razreda strukovnih škola za zanimanja kuhar i slastičar, zahtjeva od ekipa učenika da pripreme slijed od tri jela u kuharskom te tortu u slastičarskom dijelu.
    
Kulinarske radionice pod vodstvom majstora zanata    

Osim natjecateljskog dijela Dana hrvatskog kulinarstva, profesionalni kuhari, ali i amaterski zaljubljenici u kulinarstvo mogu sudjelovati u kulinarskim radionicama pod vodstvom vrhunskih majstora zanata.        
Jeste li znali da za kvalitetan rižoto ne smijete ispirati rižu? Saznajte i sve ostale korake i savjete kako pravilno pripremiti rižoto i ukradite maštovite ideje vrsne kuharice Grozdane Bohorč.

Naučite pripremati brza, maštovita i ukusna jela u woku kroz interaktivnu radionicu Branka Ognjenovića. Mirjana Habek na svojoj će radionici polaznike upoznati s pripremom vegetarijanskih jela, a kako jednostavnim potezima nožem napraviti atraktivne ukrase od voća i povrća naučit će vas Marijan Bošnjak, državni prvak u kulinarskoj artistici.

Kroz zabavnu radionicu Dragana Viskovića naučit ćete sve tajne pripreme jela od ribe, a  kako pripremiti domaću, ručno rađenu tjesteninu po izvornoj recepturi, prikazat će kuharica Marija Kuzminski.
Kotizacija za svaku četverosatnu radionicu je samo 100 kuna, a u cijenu su uključene sve namirnice, pribor i popratni materijal te, naravno, degustacija pripremljene hrane.

Broj sudionika je ograničen, a više informacija o radionicama i ostalom popratnom programu kao i obrazac za prijavu možete naći na stranici Hrvatskog kuharskog saveza (kuhar.hr).     

Kulinarske radionice pratit će i besplatne degustacije natjecateljskih radova, zanimljiva kulinarska predavanja, svakodnevne pripreme i besplatne degustacije jela Podravkinih kulinarskih promotora,  a u srijedu 25. studenoga od 11 sati u predvorju hotela Minerva možete kušati i torte pripremljene na slastičarskom natjecanju.    

Organizator DHK-a je Hrvatski kuharski savez, a održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike i Ministarstva turizma.

Komentari