povratak u neke mlađe dane

NE PROPUSTITE Slijedeći utorak u Domu kulture u Prelogu prikazivat će se svima dragi 'Mali leteći medvjedi' i 'Odisej'

Objavljeno: 31.10.2017. 10:17

Zadnja izmjena: 31.10.2017. 10:23

Slijedećeg utorka obilježava se Dan neovisnih kina u organizaciji Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača kako bi se kino, kinematogarska djelatnost i filmska kultura sve više promovirala pa će se upravo tim povodom u Domu kulture Grada Preloga održati besplatne projekcije legendarnih 'Malih letećih medvjeda' i 'Odisej'.

Poznati crtić iz 90-ih godina nastao je u hrvatsko-kanadskoj koprodukciji i osvojio je srca mališana, ali i onih starijih diljem zemalja regije. Mudar odabir ekoloških tema iz svakodnevnog života godinama je golicao maštu publike zbog borbe očaravajućih animiranih junaka za čistiji i zdraviji svijet oko nas. Medvjed Platon, Tina, Dado, blizanke Jasmina i Latica te braća Joško i Janko pokušavali su povratiti narušenu idilu, boreći se ne samo protiv čovjeka nego i Smradca i Smucala koji šumu zagađuju otpacima ljudskog napretka. Projekcija započinje u 17 sati.

U 19 sati prikazat će se film 'Odisej,' priča o francuskom istraživaču podmorja, vizionaru i inovatoru Jacquesu Cousteau. Neke od najatraktivnijih scena filma snimljene su upravo na hrvatskim otocima Hvar, Visu i Biševu. 'Odisej' donosi presjek događaja gotovo 30 godina iz Cousteauovog života, a dramsku okosnicu osim čuda podvodnog svijeta čini odnos sa suprugom Simone te dvojicom sinova.

Dakle, u utorak počastite sebe i svoju obitelj, djecu i prijatelje odlaskom na besplatne projekcije uvijek rado gledanih filmskih uradaka.

 

 

Komentari