"Nova Akropola" organizira Dane filozofije u Varaždinu

Objavljeno: 20.11.2014. 09:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Izvor: galerija-images/Nova Akropola - Dani filozofije

Svake godine trećeg četvrtka u studenom u više od osamdeset zemalja svijeta pod pokroviteljstvom UNESCO-a filozofi, studenti, novinari, akademici i ostali prijatelji filozofije kroz brojna predavanja, seminare, izložbe i okrugle stolove promoviraju i populariziraju filozofska razmišljanja, potrebu za boljim međusobnim poznavanjem i razumijevanjem svih tradicija i kultura.

Obilježavanju Svjetskog dana filozofije pridružuje se i udruga "Nova Akropola" organizacijom raznih programa u okviru projekta "Dani filozofije u Varaždinu".

​​U sklopu programa održat će se i edukativno-umjetnička izložba pod nazivom "San u kamenu". Kroz formu umjetničkih arheoloških reprodukcija predstavljen je izbor motiva iz najpoznatijih svjetskih muzeja, kao i izbor najznačajnijih motiva iz hrvatske kulturne baštine.

- Posebnu pažnju posvetili smo prilagodbi izložbe za slijepe i slabovidne osobe pa su tako opisi eksponata dostupni i na Brailleovom pismu - ističu iz udruge. Cjelokupni projekt rezultat je volonterskog rada članova udruge, koji na ovaj način žele približiti dio zajedničke kulturne baštine osobama kojima ovaj oblik ljudskog stvaralaštva obično ostaje nedostupan.

Otvorenje izložbe održat će se u petak, 21. studenog u 19 sati u izložbenom prostoru "Nove Akropole" (Vladimira Nazora 1, Varaždin). Izložbu je moguće razgledati u sljedećim terminima:
- petak, 21. studenog 2014. od 19 do 22 sata
- subota, 22. studenog 2014. od 9 do 14 sati
- nedjelja, 23. studenog 2014. od 9 do 14 sati
- ponedjeljak, 24. studenog 2014. od 18 do 21 sat

Ulaz na sve aktivnosti je slobodan.

{gallery}Nova Akropola - Dani filozofije{/gallery}

Komentari