"Ocean more" Alessandra Baricca u scenskoj prilagodbi Mani Gotovac

Objavljeno: 16.02.2015. 13:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: HNK Varaždin

Na Velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, u četvrtak, 19. veljače u 19,30 sati, izvest će se predstava "Nekoliko zamišljenih prizora" prema romanu Alessandra Baricca "Ocean more", za koju scensku prilagodbu potpisuje Mani Gotovac.

Predstava je nastala u produkciji Dubrovačkih ljetnih igara, Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu, HNK-a u Varaždinu i Hrvatskog društva pisaca. Premijera je održana 29. srpnja 2014. na Kupalištu Šulić u Dubrovniku u sklopu 65. Dubrovačkih ljetnih igara, a varaždinska premijera bila je 20. rujna 2014.

Premijernoj izvedbi je nazočio i sam autor Alessandro Baricco, što je bilo prvo javno pojavljivanje u Hrvatskoj ovog, možda najpoznatijeg i najcjenjenijeg suvremenog talijanskog pisca i autora jedanaest romana od kojih su gotovo svi bestselleri diljem svijeta.

Prevoditeljica je Vanda Mikšić (izdanje VBZ, 2006), a izbor iz romana, preradu, scenografiju i izbor glazbe potpisuje Mani Gotovac. Autor scenske prilagodbe je Robert Plemić, kostimografkinja Belinda Radulović, a za likovnu intervenciju odgovran je Ivan Midžić.
U predstavi nastupaju Iva Babić (Ann Deveria), Robert Plemić (Plasson), Bruno Kontrec (Bartleboom) i Ivan Čuić (Narator, pijanist, IV, Asistent).

Komentari