Od šnajderice do prostitutke: Cabaret „Singerica“ u Rogozu

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 14.03.2012. 08:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Na sceni Zvonimir Rogoz varaždinskog HNK u četvrtak 15. ožujka bit će izveden osebujni Mono-cabaret Jagode Kralj Novak, o putu nesretne zaposlenice svilane od šivaće mašine do „najstarijeg zanata na svijetu“.

Jagoda Kralj Novak prvakinja varaždinskog HNK napisala je i osmislila cabaret u kojem sama i igra, a  glavni je lik bivša tekstilna radnica iz Varaždina, koja silom teških neprilika postaje  - prostituka.

Predstava počinje u 20 sati, a ulaznice se mogu kupiti u slobodnoj prodaji i na kartice Kluba prijatelja kazlišta.

Inače, redateljica Jagoda Kralj Novak o svojoj monodrami kaže:

Kada sam pisala ovu monodramu bila sam inspirirana situacijom naših radnica u tekstilnoj industriji, a kako je Varaždin bio grad tekstila tako i glavni lik iz monodrame Emica, radi u svilani gdje šiva na Singerici.

 No, u jednom trenutku Emica stjecajem životnih okolnost ostaje bez posla i sredstava za život i počinje se baviti “najstarijim zanatom”…

No, treba reći da je ovo satiričan prikaz situacije u našem društvu, a ova monodrama je zapravo komedija. Bit će i pjevačkih i plesnih točaka i sve to skupa stvorit će jedno kabaretsko ozračje koje bi publiku prvenstveno trebalo zabaviti i nasmijati.

Komentari