sportska srijeda

Ovu srijedu na Kapucinskom će vam se predstaviti Kickboxing Klub „Mladost“ i Savate Klub „Omega“

Objavljeno: 19.07.2016. 13:45

Zadnja izmjena: 19.07.2016. 13:57

Kao i svake srijede u sklopu Ljeta u Varaždinu, na Kapucinskom trgu će se u 19.30 sati predstaviti sportski klubovi. Ovog puta radi se o borilačkim sportovima, a klubovi koji će pokazati kako izgleda njihov trening su Kickboxing Klub „Mladost“  i Savate Klub „Omega“.

Kickboxing klub „Mladost“ iz Varaždina najdugovječniji je klub borilačkih sportova u Varaždinu, a djeluje u Hrvatskoj već više od 40 godina. Alfa i omega u Kicboxing klubu „Mladost“ je Anđelko Mladenović koji je od prvog dana u klubu, a kroz njegove ruke prošlo je i više od tisuću boraca iz različitih dijelova Županije. Kickboxing klub „Mladost“ sudjeluje aktivno na svim natjecanjima- regionalnog, državnog i međunarodnog karaktera; organizira, provodi i sudjeluje na seminarima, natjecanjima, školovanjima.

Savate klub „Omega“ najtrofejniji je klub borilačkih sportova u Varaždinu, ali i u Hrvatskoj. Iz Savate kluba „Omega“ pod palicom prof. Miljenka Rožmarića potekli su najpoznatiji varaždinski borci. Trenutno se savateom bavi veliki broj djece i mladih koji sudjeluju na svim razinama natjecanja, ali i odraslih s ciljem održavanja zdravlja i psihofizičkih sposobnosti. Osim razvoja i unapređenja sporta, u Savate klubu „Omega“ bave se i unapređenjem zdravlja ciljanim i planiranim treninzima kojima rukovode profesori kineziologije: prof. Miljenko Rožmarić i prof. Emerik Večerić.

Komentari