Ponos Domovine u subotu u Drugoj gimnaziji Varaždin

Objavljeno: 19.04.2012. 12:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

U subotu će u Drugoj gimnaziji Varaždin biti održano poluzavršno regionalno natjecanje „Ponos domovine“.

“Ponos domovine“ je projekt usmjeren jačanju nacionalnih osjećaja i ljubavi prema domovini mladih ljudi, a zamišljen je kao natjecanje u formi kviza za polaznike srednjoškolskih programa kojim se provjerava znanje vezano uz Domovinski rat i odgoj, hrvatsku povijest i zemljopis, ekologiju, religiju, moral i etiku, a sastavni dio projekta je i sportsko natjecanje.

Osim teoretskog provjeravanja znanja, sudionici polufinala natjecat će se u skoku u dalj s mjesta, bacanju medicinke u dalj, sprintu i igri nabacivanju kolutova.

Inače, ekipa Druge gimnazije Varaždin se jedina plasirala u daljnji krug natjecanja s čak tri ekipe. Osim domaćina, ove će se subote natjecati ekipe iz Srednje škole Pregrada, Druge gimnazije Zagreb, Gimnazije Fran Galović Koprivnica, XI. Gimnazije Zagreb, III. Gimnazija Zagreb, Srednje škole Sesvete i Gimnazije Vukovar.

Osim u Varaždinu, u okviru ovog projekta, izlučna natjecanja tijekom travnja organizirana su i u Vukovaru, Delnicama te Splitu.

Najbolje ekipe se određuju regionalno, prema mjestu održavanja polufinalnih natjecanja. Od 15 ekipa četiri prvoplasirane ostvaruju pravo nastupa u finalu koje će se održati 1. i 2. svibnja u Zagrebu na Hrvatskom vojnom učilištu.

Natjecanje završava prijemom svih finalista u Uredu predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

Komentari