Varaždin

Posjetite Muzej hrvatskog vatrogastva i osvojite nagrade

Objavljeno: 20.01.2016. 19:00

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 07:42

Foto: MVV

Muzej hrvatskog vatrogastva (Ulica baruna Trenka 44, Varaždin) i ove godine sudjeluje u manifestaciji Noć muzeja, a koja će se održati u petak 29. siječnja...

U Muzeju hrvatskog vatrogastva održat će se svečano otvorenje izložbe fotografija „Crna šuma“ autora Damira Hoyke. Ova serija fotografija je nastala nedugo nakon katastrofalnog požara na području Trstenika na poluotoku Pelješcu, a njezin cilj je putem fotografija kojima se prikazuju apokaliptični prizori nakon požara senzibilizirati javnost na posljedice neodgovornog ponašanja pojedinaca.

Zapanjen apokaliptičnim prizorima u koje je požar pretvorio pelješku šumu, fotograf  Damir Hoyka odlučio je ovu tragediju pretvoriti u snažno vizualno upozorenje i tako pridonijeti nastojanju da se takvi događaji spriječe.

„Crna šuma“ je izložba od općeg interesa, a njezin cilj je upozoriti građane na moguće požarne opasnosti. Ova izložba će povezati razne dijelove Hrvatske čiji vatrogasci međusobno surađuju na najtežim požarima i drugim katastrofama.

Tema ovogodišnje Noći muzeja su utemeljitelji i reformatori. U stalnom postavu Muzeja možete vidjeti predmete vezane za život i rad dvojice najznačajnijih ličnosti iz hrvatskog vatrogastva druge polovice 19. i početka 20. stoljeća: oca hrvatskog vatrogastva Gjure Stjepana Deželića i učitelja hrvatskog vatrogastva Mirka Kolarića.

Uz izložbu stalnog postava Muzeja održat će se i likovna radionica te druženje s vatrogascima. Svakako vrijedi posjetiti  i muzejsku suvenirnicu te sudjelovati u nagradnoj igri.

Komentari