dođite i saznajte odgovore na brojna pitanja

Povodom Dana Grada Ludbrega održat će se predstava za mlade „DROGA – reci drogi NE!“

Objavljeno: 16.03.2018. 13:40

Zadnja izmjena: 16.03.2018. 13:45

Povodom Dana Grada Ludbrega, u suradnji s Vijećem za prevenciju kriminaliteta Grada Ludbrega i Policijske uprave varaždinske, u Centru za kulturu i informiranje „Dragutin Novak“ Ludbreg, u utorak, 20. ožujka u 11 sati, odigrati će se kazališna predstava „DROGA – reci drogi NE!“

Kazališnu predstavu osmislio je i režirao poznati glumac Zijah Sokolović, ambasador dobre volje kroz projekt THE/ARTO a izvest će je glumci: Jerko Marčić i Ivana Krizmanić.

Predstava „DROGA – reci drogi NE!“ usmjerena je na jedan od najvećih društvenih problema našeg modernog doba: drogu! Kako prepoznati situacije u pubertetu i adolescenciji kada mladi dolaze u dodir s drogom? Kada i zašto najčešće uzimaju drogu? Kako i kada postaju ovisnici o drogama? Kada i kako roditelji mogu pomoći i kada i zašto roditelji griješe? Kako mlade informirati o posljedicama uzimanja i ovisnosti drogama?

Kako drogi reći ne i još mnoštvo pitanja na direktan način, u živoj i duhovitoj komunikaciji, kroz koreografiju, u stotinu kratkih glumačkih etida, ova predstava informira i uči, a namijenjena je učenicima od 5. do 8. razreda Osnovne škole Ludbreg.

Neposredno nakon predstave, u prostoru škole, odvijat će se nastavak novog modela edukacije u sklopu prevencije zlouporaba droga, gdje će se za učenike sedmih razreda održati radionica pod nazivom „Što su droge? 

 

Komentari