Predstava “MINIMI“ uz Svjetski dan kazališta za djecu i mlade

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 12.03.2015. 19:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: VRUM

Izvor: galerija-images/VRUM

Povodom Svjetskog dana kazališta za djecu i mlade, u petak 20. ožujka, djeca iz 13 varaždinskih vrtića pogledat će suvremenu plesnu predstavu za djecu MINIMI...

Također, više od 50 odgajatelja i pedagoga prisustvovat će seminaru na temu kreativne neverbalne komunikacije i evaluacije izvedbenih umjetnosti, a predavači će biti hrvatski renomirani umjetnici suvremenog plesa i dramski glumci - Larisa Navojec, Petar Cvirn te Sanja i Till Frühwald.

Više od 600 varaždinskih mališana iz čak 13 gradskih i privatnih vrtića proslavit će Svjetski dan kazališta za djecu i mlade uz predstavu MINIMI, suvremenu interaktivnu plesnu predstavu za djecu, autora Sanje i Tilla Frühwald.

Tog dana, 20. ožujka u dva termina, ali i u dodatna dva termina par dana ranije, 17. ožujka, vrtićkoj će djeci u HNK Varaždin predstava MINIMI otvoriti svijet slobode i pokazati stvarnost iz perspektiva koje odrasli izgube i zaborave odrastajući. Predstava otvara maštu kroz lakoću i brzinu prelaska iz realnog u nadrealno i u igru. „MINIMI“ govori o uklapanju, pripadanju, o samostalnosti i samopouzdanju, govori o identitetu, o odrastanju i o trenucima kad smo „mali, ali smo veliki, odnosno nismo više mali, ali smo i dosta veliki da ne budemo mali...“
Predstava je nastala u koprodukciji umjetničkog kolektiva VRUM, Prostora Plus iz Rijeke i zagrebačkog DK Dubrava, a izvodi ju uigrani glumačko-plesni ansambl (Petar Cvirn, Ana Mrak, Arijana Pospišil) s bogatim iskustvom u radu s najmlađom publikom.  

„MINIMI“ se izvodi u okviru suradnje Klikera, prve hrvatske mreže za razvoj suvremenog plesa za mladu publiku, i HNK Varaždin, u kojemu će se dan kasnije, 21. ožujka, održati seminar/radionica za više od 50 varaždinskih odgajatelja i pedagoga na temu kreativne neverbalne komunikacije i evaluacije izvedbenih umjetnosti.
Predavači će biti akademski obrazovani plesači suvremenog plesa Sanja Tropp Frühwald i Larisa Navojec te akademski glumci Till Frühwald i Petar Cvirn.

Također, tu subotu navečer, Varaždince svih uzrasta očekuje i jedna plesno-filmska poslastica. Naime, u Kinu Galerija u 20 sati počet će projekcija dokumentarnog filma Ples s Marijom o 90-godišnjoj argentinskoj instruktorici plesa. Film je prošle godine nagrađen na Venecijanskom filmskom festivalu, a prije projekcije gledateljima će biti predstavljen novi projekt Vruma za mladu publiku "The killer in me is the killer in you, my love", autorskog dvojca Frühwald.

Varaždinska premijera predstave bit će na 7. Danima suvremenog plesa u lipnju.
{gallery}VRUM{/gallery}

Komentari