Predstavom “Izložba srca“ Varaždincima se predstavljaju glumci s cerebralnom paralizom

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 08.01.2016. 20:32

Zadnja izmjena: 22.02.2016. 09:08

Foto: Udruga Sonček

Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina organizira u suradnji s Hrvatsko-slovenskim društvom prijateljstva gostovanje članova slovenske udruge “Sonček“ koji će u gledalištu HNK u Varaždinu u subotu, 9. siječnja, s početkom u 17 sati izvesti predstavu “Izložba srca“...

U spomenutoj predstavi nastupaju osobe s cerebralnom paralizom i drugim vrstama invaliditeta od kojih je 11 u invalidskim kolicima, zajedno sa zaposlenicima Udruge Sonček, njihovim mentorima, terapeutima i njegovateljima, a od 2012. godine su je odigrali tridesetak puta pred više od 5.000 gledatelja.

Izvođači predstave pokazat će da su sposobni, kao i ostali glumci, preko umjetničkog izraza poslati gledateljima univerzalnu poruku o prihvaćanju i snazi ljubavi.

Članovi Udruge Sonček su s ovom predstavom scenarista i režisera Roka Vilčnika nedavno nastupili u Zenici i za tu su je prigodu uvježbali na hrvatskom jeziku! Tekst im je preveo akademik i književnik Luko Paljetak, vrsni prevoditelj, dobitnik nagrade za prevode Prešernove poezije i počasni član Društva slovenskih pisateljev i SAZU.

Ulaz je za sve zainteresirane besplatan.

Komentari