Program proslave u Ludbregu u čast Predragocjene Krvi Isusove

Objavljeno: 07.08.2012. 10:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: ludbreg.h

Program proslave u čast Predragocjene Krvi Isusove u jedinom hrvatskom euharistijskom svetištu u Ludbregu započinje u subotu 18. kolovoza, a zaključuje se na Svetu nedjelju 2. rujna . U subotu 18. kolovoza održava se hodočašće vatrogasaca. U 10 sati kreće mimohod vatrogasaca od župne crkve Presvetog Trojstva prema zavjetnoj kapeli, gdje će u 10:30 sati hodočasničku svetu misu predvoditi vojni biskup mons. Juraj Jezerinac, piše Biskupija-varazdinska.hr.

U nedjelju 19. kolovoza priređuje se spomen na sve pale domoljube u Drugom svjetskom ratu, poraću i Domovinskom ratu. Misno slavlje kod zavjetne kapele bit će s početkom u 10:30 sati. Isti dan nakon mise u 18 sati u zavjetnoj kapeli održat će se tradicionalan susret crkvenih pjevačkih zborova, nakon čega slijedi Put svjetla.

U 19:30 sati priređuje se otvorenje izložbe slika “Sakralni motivi“ u organizaciji Rotary kluba Ludbreg u izložbenom prostoru Restauratorskog centra Ludbreg. U 20.30 sati počinje koncert duhovne glazbe varaždinskog kantautora Antonia Tkaleca u atriju dvorca Batthyany.

U petak 24. kolovoza u 19:30 sati bit će koncert mješovitog pjevačkog zbora “Podravina“ u dvorcu Batthyany.

U subotu 25. kolovoza priređuje se susret mladih glazbenika, koji počinje u 18 sati svetom misom, a nastavlja se tradicionalnim Festivalom duhovnih šansona “Duga 2012“ u 19:30 sati.

U nedjelju 26. kolovoza održava se hodočašće bolesnika i djelatnika župnih Caritasa Varaždinske biskupije. Jutarnja misa bit će u 7:30 sati. U 10 sati kreće procesija hodočasnika od župne crkve prema zavjetnoj kapeli, gdje će se u 10:30 sati proslaviti hodočasnička sveta misa, koju će predvoditi rektor varaždinske katedrale preč. Blaž Horvat. U 14 sati počinje križni put, a u 20 sati Put svjetla.

U ponedjeljak 27. kolovoza s početkom u 18 sati priređuje se izložba plakata “Hrvatska živa baština“ u organizaciji Europskog doma Dubrovnik i Restauratorskog centra Ludbreg u kapelici Sv. Križa dvorca Batthyany. U 20 sati počinje koncert kroz generacije u dvorcu Batthyany.

U srijedu 29. kolovoza priređuje se tradicionalan koncert župnog zbora u župnoj crkvi s početkom u 19:30 sati.

U četvrtak 30. kolovoza održava se hodočašće ministranata i vjeroučenika Varaždinske biskupije. Jutarnja misa bit će u 7:30 sati. U 9 sati kreće procesija djece s učiteljima i vjeroučiteljima od župne crkve do zavjetne kapele. Prije mise bit će zaziv Duha Svetoga za početak nove školske i vjeronaučne godine.

Svetu misu predvodit će o. Marko Glogović, pavlin iz Kamenskog. U 19 sati svečanu misu u atriju Staroga grada predvodit će varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak.

Poslije mise bit će procesija sa Svetom Relikvijom do župne crkve gdje će se pjevati pohvale sv. Krvi, litanije i večernja. U 20:30 molit će se Getsemanska ura.

 

Komentari