Prosvjetni sindikati najavili jednodnevni štrajk upozorenja

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 01.04.2014. 15:08

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija

Zbog sve žešćeg rezanja "troškova" za školstvo, tri najveća prosvjetna sindikata – SHU, NSZSŠH i Preporod, na sinoćnjem su sastanku dogovorili zajedničke akcije od kojih bi jednodnevni štrajk upozorenja, koji će se dogoditi sljedećeg tjedna, trebao biti samo jedna od njih, piše internetski portal Nastavnici.org.

Nakon jednodnevnog štrajka, uslijedio bi trodnevni, a nakon toga i konačni štrajk "do ispunjenja zahtjeva". Formalni sporazum o zajedničkim akcijama trebao bi biti potpisan u toku današnjeg dana.

- Zahtjevi su jasni i tu nema nešto novo. Vraćanje svih materijalnih prava na razinu od prije godinu dana i strateški dogovor Vlade i sindikata o daljnjem razvoju obrazovanja. Želimo da nas se prihvati kao ravnopravne partnere i točka. Ukoliko se to ne dogodi, a s obzirom na dosadašnje ponašanje, vjerojatno neće, spremni smo ići do kraja, jer ako to ne napravimo sada, onda smo i sami došli do kraja. Onda se možemo i rasformirati - rekla je Varaždinka Sanja Šprem, koja je od siječnja predsjednica SHU.

>> Sanja Šprem – nova predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja

Više pročitajte ovdje.

Komentari