Reforma pravosuđa: Koprivnica i Čakovec postaju ispostave Općinskog suda Varaždin

Objavljeno: 16.01.2014. 15:34

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Hrvatsku očekuje velika reforma pravosuđa, odnosno reorganizacija pravosudnog sustava koja će donijeti niz promjena. Ta reorganizacija uključuje novi teritorijalni raspored općinskih sudova...

Svi postojeći općinski sudovi na jednom sudskom području spojiti u jedan općinski sud, a Varaždin će biti središte sudstva za našu županiju, ali i Čakovec i Koprivnicu. Svako sudsko područje imat će i po samo jedno općinsko državno odvjetništvo.

Hrvatska će biti podijeljena u 15 sudskih područja, što između ostaloga znači da će ubuduće imati samo 15 općinskih sudova, dakle jednako koliko i županijskih sudova. Danas u Hrvatskoj postoji 67 općinskih sudova.

-  Predviđeno je da područje Općinskog suda u Varaždinu obuhvaća područje postojećeg Općinskog suda u Varaždinu, te područja Općinskih sudova Čakovcu i Koprivnici i stalne službe u Ivancu. Umjesto Općinskih sudova Čakovcu i Koprivnici predviđeno je da ostanu stalne službe Općinskog suda u Varaždinu sa sjedištem u Čakovcu i Koprivnici, kao i stalna služba Općinskog suda u Varaždinu sa sjedištem u Ivancu. Također, predviđeno je da područje Općinskog suda u Bjelovaru obuhvaća područje Općinskog suda Bjelovaru, te područja općinskih sudova u Daruvaru, Križevcima i Virovitici, kao i područja stalnih službi u Sv. Ivanu Zelini, Čazmi, Garešnici, Grubišnom polju i Pakracu - priopćili su nam iz Ministarstva pravosuđa.

Više o reformi pravosuđa pravosuđa pročitajte u Tjedniku eVaraždin sutra 17. siječnja

Komentari