Skupina Korn 27. lipnja stiže u zagrebački Dom sportova

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 03.03.2011. 16:36

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: korn.com

U sklopu europske turneje na kojoj promoviraju deveti studijski album "Korn III: Remember Who You Are" američki nu-metal pioniri, grupa Korn, poslije četiri godine vraćaju se pred hrvatske obožavatelje, na poziv Lupa promocije. Ekipa iz Bakersfielda predvođena energičnim Jonathanom Davisom nastupit će u Zagrebu 27. lipnja u maloj dvorani Doma sportova.

Korn je jedan od najvećih nu-metal bendova svijeta. Stasali su 1994. i od tada rade punom parom, no u počecima imali su problema jer komercijalne radiopostaje i televizije nisu bile spremne na njihov alternativni zvuk.

To ih nije obeshrabrilo pa su ubrzo poslije prvog albuma s novim metal zvukom, basom i bubnjevima, te mješavinom funka i hip-hop ritmova postali magnet za obožavatelje i stekli naslov najkontroverznije debitantske grupe od Black Sabbatha naovamo. Agresivni su i bezobrazni, izdanja su im redovito platinasta, a osvojili su i nekoliko Grammyja.

Glazbeni kritičari njihov novi album, koji u sklopu istoimene turneje dolaze predstaviti i u Zagreb, opisuju kao uvrnut i žestok, a i sam bend tvrdi da su ga snimili isključivo za svoje obožavatelje. Ulaznice za spektakl po 200 kuna u prodaji su od petka, dakle od sutra.

Komentari