Sportsko druženje mladih "Žogarija" u utorak na Korzu

Piše: S.S./eVz

Objavljeno: 12.05.2015. 07:54

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

"Žogarija" je međunarodni projekt koji traje već 10 godina s ciljem promocije nogometa u vidu poboljšanja kvalitete života među mladima, usađivanja vrednota kao što su solidarnost, poštenje, strpljivost, odgovornost te poticanja pozitivnih promjena u lokalnim zajednicama i šire.

Aktivna je na području 9 država: Slovenija, Italija, Austrija, Mađarska, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Makedonija i Crna Gora, gdje se organizacijom priredbi želi ista poruka poslati svoj djeci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

Svrha i cilj "Žogarije" je preko sporta i popratnih odgojnih djelatnosti jačanje povezanosti, prijateljstva i uzajamnog života među mladima i narodima. Zato su nosioci aktivnosti kod izvedbi "Žogarije" u 9 zemalja mladi iz osnovnih škola.

"Žogarija" predstavlja sportsko druženje, kretanje i zabavu mladih.

Djeci starosti od 7 do 11 godina omogućuje se da na posebno ograđenom igralištu s umjetnom travom pokažu svoje nogometne vještine u nogometnoj igri 3 na 3, okušaju se u igrama spretnosti, pokažu znanje u kviz znanja, sudjeluju u kreativno-likovnim radionicama, pripremi zdravog obroka s ciljem osvještavanja o značenju zdrave prehrane i ekološko osvještavanje u smislu očuvanja prirode, predstave se kao pjevači, glazbenici, plesači i navijači.

Manifestacija se održava u suradnji Zajednice športskih udruga Grada Varaždina i MEDIA ŠPORTA iz Ljubljane.

"Žogarija" će se u Varaždinu održati u utorak, 12. svibnja, na Trgu kralja Tomislava, s početkom u 10 sati.

 

Komentari