Sutra počinju Dani filozofije u Varaždinu

Objavljeno: 17.11.2015. 09:12

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 13:38

Foto: Ilustracija

Povodom obilježavanja Svjetskog dana filozofije održat će se Dani filozofije u Varaždinu. Događaje organizira Kulturna udruga Nova Akropola, podružnica Varaždin.

Naime, svakog četvrtka u studenom u više od osamdeset zemalja svijeta pod pokroviteljstvom UNESCO-a obilježava se Svjetski dan filozofije. Tog se dana na svjetskoj razini okupljaju filozofi, studenti, novinari, akademici i ostali prijatelji filozofije kroz brojna predavanja, seminare i okrugle stolove diljem svijeta.

Teme ovogodišnjeg obilježavanja Svjetskog dana filozofije u UNESCO-vom sjedištu u Parizu obuhvaćaju: prenošenje znanja i filozofske misli diljem svijeta, značaj filozofije izvan akademskog okruženja te raznolikost oblika učenja i podučavanja filozofije.

U sklopu obilježavanja ''Dana filozofije u Varaždinu'' održat će se šest predavanja u prostoru Udruge na adresi Vladimira Nazora 1 u Varaždinu s početkom u 20 sati. Ulaz na sva predavanja je besplatan.

• 18. 11. – Vrli novi svijet
• 19. 11. – Mudrost Rima
• 24. 11. – Uvodno predavanje Tečaja praktične filozofije
• 26. 11. – Neoplatonisti
• 30. 11. – Put Jedija – smisao viteštva
• 01. 12. – Prirodna filozofija, prva tema Tečaja praktične filozofije

U subotu, 21. 11. građani će se na Gradskoj tržnici moći upoznati s djelovanjem Udruge. Posebno predavanje povodom Svjetskog dana filozofije održat će se u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom „Mladen Kerstner“ u Ludbregu, 27. 11. s početkom u 19:30 sati. Tema predavanja bit će Plotin – jednostavnost pogleda.

Komentari