ukupno 36. mjesto

SVAKA ČAST Kadet Alen Čretni iz Lepoglave na Atenskom maratonu osvojio drugo mjestu u vojnoj kategoriji

Objavljeno: 06.01.2020. 09:30

Zadnja izmjena: 06.01.2020. 09:30

Alen Čretni iz Lepoglave kadet je 4. godine na Hrvatskojm vojnom učilištu, koje mu je u studenom pružilo priliku da ode u Atenu trčati slavni maraton.

Radi se o maratonu od povijesne važnosti i jedan je od najslavnijih na svijetu, a Alen je na maratonu postigao izvrstan rezultat. Naime, on je u konkurenciji od oko 20 tisuća natjecatelja zauzeo izvrsno 36. mjesto. S vremenom od 2:46:58, za pobjedničkim je rezultatom zaostao samo 30 minuta, dok je u vojnoj kategoriji osvojio drugo mjesto. Rezultat je još impresivniji kada uzmemo u obzir da mu je to tek drugi maraton kojega je trčao. Naime, prvi mu je bio onaj zagrebački i to svega mjesec dana prije atenskog.

Kako nam je rekao, rezultatom je "veoma zadovoljan jer je bolji za 4 minute na dosta težoj stazi nego onoj u Zagrebu". Istaknuo je kako je staza Atenskog maratona posebna iz razloga što se dio rute poklapa i s rutom prvog olimpijskog maratona. - Navijači vas bodre duž svih 42 kilometra što daje još jedan motiv za trčati dalje, ali i snage da se pojača tempo. No, najbolje od svega je ulazak na povijesni olimpijski stadion gdje je cilj utrke koji se uopće ne vidi do 300 metara. Tek nakon skretanja iz gradskih ulica, ispred nas se otvorila ciljna ravnina i prekrasan stadion koji ima posebnu priču i na kojem su održane prve moderne olimpijske igre - rekao je Alen Čretni za naš portal.

 

Komentari