ljeto u varaždinu

Tomislav Goluban, BoogieBass i Behave večeras na 14. Fontana Blues Festivalu!

Objavljeno: 15.07.2016. 08:53

Zadnja izmjena: 15.07.2016. 09:17

14. Fontana Blues Festival počinje večeras u 19 sati na Kazališnom trgu, a svojim će ga tonovima ispuniti BoogieBass, Tomislav Goluban i Behave.

Ako večeras posjetite Kazališni trg uživat ćete u psihodeličnom blues/rocku benda BoogieBass, koji postoji već 16 godina. Kroz bend je prošlo mnogo poznatih varaždinskih i zagrebačkih glazbenika, a sviraju vlastite obrade pjesama drugih autora iako bend sve više prelazi na komponiranje vlastitih pjesama. Dijelovi nastupa nekad uključuju i akustične elemente gdje Joe Petek sam izvodi vlastite aranžmane poznatih pjesama na akustičnoj gitari.

Tomislav Goluban će kao i uvijek na zanimljiv način spojiti blues s hrvatskom tradicionalnom glazbom. Strast prema onome što radi, smisao za humor i privlačan nastup, Golubanovi su aduti koji vas neće ostaviti ravnodušnima.Diskografiju mu čini sedam albuma na kojima nalazimo delta, country i chicago blues, zydeco, rock'n'roll i etno (world) glazbu. Njegove autorske skladbe spajaju naizgled nespojivo – hrvatske (zagorske) korijene i američki blues.

Behave je kvintet iz Zagreba, a trenutno radi na izdavanju albuma koji će izaći u 2016. godini. Udruga Hrvatske Blues snage podupire projekt grupe.

 

Komentari