U HNK jazz koncert varaždinskih studenata u Beču

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 19.05.2015. 15:08

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Ilustracija

U subotu 23. svibnja s početkom u 21 sat u HNK Varaždin - Velika koncertna dvorana, bit će održan jazz koncert varaždinskih studenata u Beču...

Koncert organiziraju varaždinski studenti na glazbenim studijima u Beču, u suradnji s Koncertnim uredom i HNK u Varaždinu, sa željom da predstave svoj dosadašnji rad.
Pozivaju se svi ljubitelji jazz glazbe da dolaskom na koncert i kupnjom ulaznica pruže potporu Ivoru Bariću, Igoru Frntiću i Luki Iviću u njihovom dosadašnjem i budućem radu. Dečki će Vam se odužiti odličnim koncertom.

Ivor Barić, jazz gitara, rođen u Varaždinu 1992. godine. U ranoj je dobi pohađao glazbenu školu, a prvi instrument bio mu je violoncello kod prof. Darij Milkovića. Uz violoncello, također pohađa satove gitare u Društvu naša djeca, a kasnije i privatne satove kod jednog vrsnog poznavatelja jazza. Nakon osnovne škole, završava dvojezični smjer Prve Gimnazije Varaždin te se kroz razne glazbene projekte alternativne glazbene scene profilira kao glazbenik. Poslije Prve gimnazije, odlazi u Zagreb radi studija filozofije na FFZG, ali ubrzo odustaje i upisuje smjer jazz gitare na Vienna Music institutu u Beču gdje se danas uz mentorstvo: Lukasa Krenna, Harri Stojke i Andy Mandorffa uspješno usavršava kao instrumentalist.

Igor Frntić, bubnjevi, rođen u Varaždinu 1992. godine. Od malih nogu uči o glazbi, pa već s pet godina počinje svirati klavir. Tijekom osnovne škole aktivan u dječjim zborovima i tamburaškim orkestrima. 2006. završio je osnovnu glazbenu školu, a 2007.  kreće u srednju glazbenu školu u Varaždinu (smjer udaraljke) u klasi prof. Ivana Lukšića.

Slušao je gotovo sve glazbene stilove, no jazz mu daje najviše prostora za kreativnost i dublje razumijevanje glazbe i ritma. Tijekom srednje škole je svirao u raznim glazbenim izričajima - školski jazz orkestar (prof. Petr  Eldan), klasični orkestri, Jazz trio, Watermellon quartet, Rock-Blues Band Jam Ritual, Big Band, te po gažama s više glazbenih sastava u zemlji i u Europi.

Svoje daljnje obrazovanje usmjerio je na područja koja su mu oduvijek izazov – 2011. počinje sa studijem u Beču na Vienna Konservatory von Musik u klasi prof. Dietera Herferta - jazz bubnjevi. Uz studij, u Beču nastupa s brojnim glazbenicima od kojih se ističu Christian Havel, Larry Lofquitz, Karol Hodas, Johannes Thoma i dr.

Luka Ivić, klavir, rođen u Varaždinu  1991. godine, gdje je završio osnovnu glazbenu školu za klavir te srednju glazbenu školu na teoretskom odjelu u klasi prof. Oreškog. Uzima satove kompozicije kod prof. Davora Bobića i osvaja drugu nagradu na Europskom natjecanju mladih kompozitora 2010.

 Po završetku srednje škole upisuje studijsku produkciju na  EMI institutu u Zagrebu. Nakon toga se posvećuje studijskom stvaralaštvu i suradnji sa drugim glazbenicima i umjetničkim ustanovama (HNK u Varaždinu - Dragutin Novaković Šarli, Filmski studio Vanima, Bütterland Wien...)

Godine 2013. upisuje jazz klavir na konzervatoriju u Beču u klasi prof. Hackl. Bavi se jazz glazbom i kompozicijom za film i kazalište.

Ognjen Petrović, kontrabas (gost), rođen je u Tesliću 1986. godine. Osnovnu muzičku školu za klavir i kontrabas  završio je u Muzičkoj školi “Vlado Milošević” u Banja Luci gdje nastavlja sa školovanjem u Srednjoj muzičkoj školi, smjer teoretski i kontrabas.

Nakon završene srednje škole, studije nastavlja na Akademiji umjetnosti u Banja Luci, smjer etnomuzikologija i 2010. godine završava master studije, nakon kojih se upisuje na gudački smjer Akademije umjetnosti u Banja Luci, odsjek za kontrabas. 2014. godine studije nastavlja u Beču na konzervatorijumu za jazz muziku.

U dosadašnjoj karijeri nastupao je sa brojnim muzičarima kako u BiH tako i u inostranstvu. Bio je aktivan član simfonijskog orkestra akademije umjetnosti Banja Luka, banjalučke filharmonije, kao i jazz sastava Combine Quartet. Radno iskustvo je stjecao u osnovnim muzičkim školama „Markus Portugal“ i „Nikola Tesla“ kao nastavnik klavira i teoretske nastave i kao profesor muzičke kulture u gimnaziji „Gaudeamus“ u Banja Luci.

Ulaznice za ovo događanje, po cijeni od 20,00 kuna, moguće je rezervirati na blagajni Kazališta radnim danom od 10-12 i od 18-19,30, subotom 10-12, mail:  [email protected], tel 200 250.
Za učenike i studente ulaz je besplatan.

Komentari