U Kulturnom centru u N. Marofu Kerekeš gostuje s predstavom "Ljubaf"

Piše: Alen Matušin

Objavljeno: 28.05.2014. 10:04

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Švoger/TeVž

U ponedjeljak, 2. lipnja, zagrebačko kazalište Tvornica lutaka u novomarofskom Kulturnom centru Ivan Rabuzin održat će dječju predstavu "Životinjsko carstvo". Ulaz je slobodan, a predstava će se u istom danu održati dva puta: u 10.30 sati, te u 13 sati i 45 minuta.

U Životinjskom carstvu dani su puni uzbuđenja! Panda Amanda priprema se za sudjelovanje u velikom plesnom natjecanju, galeb Stipe spustio je sidro i na trenutak se odlučio odmoriti od svojih lutanja po svjetskim morima, lav Leopold uči rikati, krokodil Kroko se priprema za polufinale u vaterpolu, a žirafa Gracija u panici smišlja kako što bolje urediti naslovnicu svog poznatog časopisa ˝Šumska moda˝. Svi oni imaju nešto zajedničko – strah.

Svatko se nečega boji, neuspjeha, gubitka, samoće, toga da će ispasti smiješan pred drugima i da ga okolina neće prihvatiti i mnogo čega drugog. U početku njihov strah izgleda ogromno, ali se uskoro sve počinje mijenjati. Zajedno, pomažući jedni drugima, stanovnici našeg carstva shvaćaju da strah uopće ne mora biti strašan i da se on vrlo lako može smanjiti uz prave prijatelje. Životinje tako, kroz suočavanje sa svojim problemom, postaju hrabre, vesele, maštovite, spremne na avanturu i promjene. Doživite s njima ostvarenje najvećih želja i uvjerite se još jednom kako je pravo prijateljstvo doista – ljekovito!

Nedjelja, 8. lipnja, u Kulturnom centru je rezervirana za hit komediju Ljubomira Kerekeša "Ljubaf". Predstava, u kojoj igraju Ana Begić, Hana Hegedušić, Adam Končić, Jan Kerekeš i Ljubomir Kerekeš, počinje u 20 sati, a cijena ulaznice je 35 kuna.

Riječ je o šestoj autorskoj predstavi varaždinskog glumca i redatelja Ljubomira Kerekeša u produkciji umjetničke organizacije Kerekesh teatar koja je premijerno izvedena 29. ožujka na ovogodišnjem, petom izdanju festivala "Tjedan smijeha" u Varaždinu.

Srečko Frljužec, koji zna gdje je njemu mjesto u kući, nema puno slobode između žene Đurđice i žestoke punice Štefice. Malo topline u Srečkov život unosi prijatelj Ivek, a najviše iskrene ljubavi iskazuje susjed Đura prema svojoj simpatiji iz srednje škole, gospođi Štefici. Najaktualniji problemi komedije su politički, ekonomski i društveni, a upravo je ljubav ta koja bi trebala biti uvijek najaktualnija.

Komentari