U utorak dodjela nagrada VBV-a i promocija nosača zvuka

Objavljeno: 01.10.2012. 16:28

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Sutra, u utorak (2. listopada) u 18 sati u varaždinskoj Gradskoj vijećnici bit će dodjeljene nagrade ovogodišnjih 42. Varaždinskih baroknih večeri Ivan Lukačić i Jurica Murai.

Koncerte u Varaždinu i Trakošćanu ove je godine ocjenjivao tročlani žiri na čijem je čelu dr. sc. Zdenka Weber, a članovi Nataša Maričić, muzikologinja i Predrag Šantek, prof. klavira na varaždinskoj Glazbenoj školi.

U vijećnici će istom prigodom biti predstavljen i nosač zvuka "Vječni Orfej Varaždina", dvostruki album koji sadrži osebujne glasove  opernih primadona Gabriele Horvatove, Nade Puttar Gold, Ruže Pospiš Baldani i Vlatke Oršanić, te Franje Petrušanca.

Tu su i značajni varaždinski instrumentalisti Jurica Murai, fagotist Rudolf Klepač, violinist Josip Klima, čembalistica Višnja Mažuran i jedan od ponajboljih hrvatskih ansambala Varaždinski komorni orkestar

Raspon snimaka od kojih su mnoge "žive", predstavljaju dragocjen dokument i autentičan prikaz izvedbenog umijeća, a time i doživljaj glazbe u periodu većem od 50 godina.

Svima će njihovo slušanje donijeti mnogo uživanja, ali i spozanja o veličanstvenim varaždinskim umjetnicima. Producent izdanja je Vladimir Gotal, a izdavači su Aulus Varaždin i Klub mecena VBV-a.

Komentari