#ovajputglasameu

Učenici, prijavite se na radionicu i na jedan dan postanite član Europskog vijeća

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.02.2019. 18:18

Zadnja izmjena: 26.02.2019. 18:23

Savjet mladih Varaždinske županije u suradnji s Diplomatskim klubom FPZG i Europskim parlamentom u sklopu projekta #ovajputglasameu organizira radionicu "Jedan dan kao član Europskog vijeća". Radionica će se održati 12. ožujka 2019. godine s početkom u 10 sati u Skupštinskoj dvorani Županijske palače u Varaždinu.

Projekt će biti realiziran u dvije faze. U prvoj fazi će se učenicima i studentima kroz uvodno predavanje predstaviti ustroj i rad Europskog vijeća, dok će se u drugoj fazi održati simulacija sjednice Europskog vijeća na temu „Migracije i sigurnost vanjskih granica EU“. Ovaj projekt omogućit će učenicima i studentima da steknu nova znanja i prošire svoje viđenje Europske unije i njezinih institucija, te kao takav projekt predstavlja još jedan korak u osvještavanju mladih o važnosti izlaska na europske izbore.

Prijaviti se mogu svi studenti Fakulteta političkih znanosti te je potrebno poslati životopis i odgovor na pitanje "Što za vas predstavlja Europska unija?" (do 300 riječi). Prijave se zaprimaju na mail: [email protected] najkasnije do 1. ožujka.Putni troškovi pokriveni su od strane organizatora te je broj mjesta ograničen.
 

Komentari