Udruge Lumen MAK i VUK organiziraju iDemo Otok festival

Objavljeno: 27.05.2012. 18:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: idemootok.com

Udruge mladih iz Ludbrega, Varaždina i Koprivnice, Lumen, MAK, VUK, odlučile su prvi puta ove godine zajedno organizirati veliki međužupanijski festival na ludbreškom Otoku mladosti, kao geografskoj sredini dviju županija. IDEMO OTOK festival postoji već niz godina, ali ove godine organiziraju ga zajednički ove tri udruge mladih i to 6. i 7. srpnja, piše Ludbreg.hr.

Glavni cilj ovog projekta je umrežavanje udruga, spajanje iskustava i aktivnosti 3 udruge i spajanje/umrežavanje posjetitelja festivala IDEMO OTOK iz najmanje 2 županije. Dalnjji ciljevi ovog  projekta su osvještavanje i poticanje na umrežavanje mladih, aktivizam i volonterstvo, te upoznavanje s radom udruga mladih kroz Sajam udruga.

Oko 4.000 mladih posjetitelja, srednjoškolaca, studenata i drugih sudionka festivala moći će slušati poznate rock bendove iz Hrvatske i Europe te niz hrvatskih demo bendova koji će i ove godine uspjeti profilirati svoj zvuk te privući mlade za bavljenje glazbom, aktivizmom i volonterstvom.

Ovim festivalom žele staviti sjeverozapadnu Hrvatsku na festivalsku kartu Hrvatske i regije, promovirajući suradnju uz  Svjetski dan suradnje početkom srpnja i poticati uključenost mladih u rad lokalne zajednice.

Kroz pregršt kreativnih radionica instrumenata, snalaženja u prirodi, nakita, kuhanja i drugih, uz dvije pozornice, zajednički nazivnik bit će druženje i upoznavanje uz glazbu. Za posjetitelje koji dođu biciklom do Otoka pripremit će nagrade, prodavat će prazne vreće za smeće uz povratnu "kauciju" napunjenom vrećom smeća - akcija ZA ZELENI OTOK u sklopu Festivala.

Raznovrsnost i privlačnost programa Festivala trebala bi privući sve supkulture mladih iz najmanje 2 županije (Varaždinske i Koprivničko-križevačke) te uspjeti osvijestiti i usaditi potrebu za društvenom uključenošću i ekološkim aktivizmom kroz sadržaje primjerene mladima i univerzalni jezik – glazbu.

Komentari