Urbanovo u Štrigovi uz dobru kapljicu, proštenje, vinski bal...

Objavljeno: 07.05.2012. 08:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Organizacijski odbor manifestacije Urbanovo 2012. ima pune ruke posla. Posljednje pripreme Međimurci privode kraju i najavlju najbolje Urbanovo dosad. I ove godine centralni događaj biti će trodnevni „Festival Pušipela, Bajkovitih okusa i sajam vinarske i vinogradarske opreme“ koje će se održati od 25.-27. svibnja u sportskoj dvorani u Štrigovi, piše cakoveconline.com.

Spomenuti Festival godinama je rastao i danas je prepoznat kao jedna od najvećih gospodarsko - turističkih manifestacija u Međimurju, a međunarodni karakter osigurava da se za Urbanovo čuje i van granica Lijepe naše.

Model županije partnera prošle se godine s prijateljima iz Zadra pokazao kao pravi potez, a ovogodišnje prisustvo nekolicine najjačih istarskih vinara i njihove malvazije Festivalu pušipela osigurati će dodatnu draž u bogatstvu okusa.

Tako će posjetitelji Festivala za jubilarnu cijenu moću kušati najbolja međimurska i istarska vina, a uz to i specijalitete tradicionalne međimurske kuhinje.

Avanturistički nastrojeni ljubitelji dobre kapljice na svoje će doći u programu Dan otvorenih podruma koji će se održati u subotu 19. svibnja. Dan kasnije u Svetom Urbanu održat će se proštenje i Vinska veselica kao vesela uvertira centralnog događaja.

Organizatori najavljuju i mnoštvo popratnih sadržaja, koncerata i tradicionalni Vinski bal tako da dobra zabava u prekrasnom gornjem Međimurju neće izostati.

Komentari