šetnja pod svjetlošću zvijezda

Varaždin će se gašenjem svjetla na Starom gradu pridružiti 'Satu za planet Zemlju'

Objavljeno: 22.03.2018. 10:58

Zadnja izmjena: 22.03.2018. 11:07

U subotu, 24. ožujka, s početkom u 20.30 sati na Starom gradu u Varaždinu biti će i ove godine obilježen 'Sat za planet Zemlju' povodom kojeg će se ugasiti javna rasvjeta na Starom gradu u trajanju od sat vremena.

Varaždin je jedan od mnogobrojnih gradova koji će sudjelovati u najvećoj globalnoj akciji na svijetu i na taj način poslati poruku o svjesnosti štetnosti klimatskih promjena te skrenuti pozornost na važnost brige o našem planetu.

U isto vrijeme ugasit će se svjetla u metropolama i gradovima diljem svijeta kao upozorenje na važnost vođenja brige o resursima koje trošimo. Udruga za zaštitu i unapređenje okoliša 'Franjo Koščec' i Grad Varaždin zaduženi su za realizaciju navedene manifestacije, a glavna poruka ovogodišnjeg 'Sata za planet Zemlju' jest 'connect2Earth' - povežite se sa Zemljom.

Pozivamo građane da se u što većem broju pridruže ovoj najvećoj svjetskoj volonterskoj akciji te uživaju u šetnji bedemom Starog grada pod svjetlima zvijezda uz zanimljive priče o rijeci Dravi. Okupljene će u ime Grada pozdraviti zamjenica gradonačelnika, Sandra Malenica te predsjednica Udruge 'Franjo Koščec', Vesna Petanjek.

 

Komentari