Varaždinci napokon mogu uživati u ljepoti orijentalnih trbušnih plesova

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 21.06.2012. 09:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: 5min.com

Uz brojne aktivnosti kao što su plesni programi, besplatno mjerenje šećera u krvi, prikupljanje donacija za Udrugu SPAS, radionice plesa i drugo, u subotu 23. lipnja u varaždinskom parku Vatroslava Jagića bit će obilježen Svjetski dan trbušnog plesa.

U šetalištu Vatroslava Jagića okupit će se dvadesetak plesačica, a one su ujedno i redovite polaznice radionica i programa Udruge Izis, koja u Varaždinu djeluje već  6 godina. Svi spomenuti programi su besplatni, a novac sakupljen od prigodne prodaje ukrasa za trbušni ples bit će namijenjen Udruzi SPAS.

Iako je datumski ovaj dan značajan za ljubitelje trbušnog plesa smješten u svibnju, zbog vremenskih (ne)prilika, Udruga za ples i kreativnost Izis iz Varaždina, svoje je aktivnosti odgodila za lipanj.

Voditeljica Udruge Izis, Lidija Jambriško, vezano uz subotnje događanje rekla je da se organizatori  nadaju da im ovaj puta kiša neće poremetiti planove.

- Naime, napokon ćemo održati event koji je bio planiran za 12. svibnja i datum koji je bio Svjetski dan trbušnog plesa. Cijeli program počinje u 17 sati, sa edukacijsko- prezentacijskim dijelom, gdje će ljudi moći pogledati nekakve specifične stvari vezane uz tradiciju trbušnog plesa. Isto tako moći će sudjelovati u besplatnoj radionici, ili u bilo koje vrijeme probati otplesati neke osnovne pokrete iz trible stila trbušnog plesa, a nakon toga, negdje oko 20 ćemo sve to završiti plesnim programom, u kojem će sudjelovati i naše gošće, prije svega žongleri lutkarskog studija Krpe i konci – istaknula je Lidija Jambriško.

U subotnjem programu sudjelovat će 20-ak plesačica Udruge Izis, a Lidija u subotu očekuje dobar odaziv posjetitelja.

Komentari