Večeras u kinu Galerija španjolski kandidat za Oscara Davida Truebe

Objavljeno: 13.12.2014. 18:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Kino Galerija

Španjolski kandidat za Oscara "Život je lakši zatvorenih očiju" Davida Truebe našao se na repertoaru večerašnjeg kina Galerija, a projekcija filma počinje u 19 sati.

Usamljeni profesor engleskog jezika Antonio toliko posvećeno prati karijeru Beatlesa da bi posramio i najzaluđenijeg tinejdžera. Pobožno snima njihove pjesme na magnetofonsku vrpcu i raspravlja sa svojim učenicima o značenju kultne pjesme „Help". Na vijest da John Lennon dolazi u Almeriju snimati film Richarda Lestera „Kako sam dobio rat", sjeda u auto i kreće na dugi put po Španjolskoj u vrijeme Franca. Putem skuplja dvoje autostopera, Juanja koji je radije pobjegao od kuće nego da dopusti da mu tata, autoritarni policijski službenik, ošiša dugu kosu, i trudnu Belén uplašenu za vlastitu i djetetovu budućnost.

Film je inspiriran stvarnim događajima, a naslov „Život je lakši zatvorenih očiju" je stih iz pjesme „Strawberry Fields Forever" koju je Lennon napisao dok je snimao film u Almeriji.

Nominiran za sedam prestižnih španjolskih nagrada Goya, film je osvojio čak šest, uključujući one za najbolji film i redatelja i španjolski je kandidat za Oscara 2015.

Projekcija je u subotu, 13. prosinca, u 19 sati. Cijena ulaznice je 15 kuna.

Komentari