Više od 700 mladih rukometaša na Susretu nacija na Franjevačkom trgu

Objavljeno: 17.04.2012. 08:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Andrej Švoger / CROPIX

Osim natjecanja u rukometu, cilj Svjetskog školskog rukometnog prvenstva koje se održava u Varaždinskoj županiji je i edukacija kroz sport pa su tako predviđene i neke izvansportske aktivnosti.

Više od 700 natjecatelja i natjecateljica iz 20 zemalja će se tako danas predstaviti na manifestaciji nazvanoj „Susret nacija“ koja će biti održana na Franjevačkom trgu u Varaždinu s početkom u 18.15 sati.

Tijekom Susreta nacija, svaka će zemlja predstaviti svoje običaje i kulturu na prigodnom turističkom štandu, a kasnije i kroz kratak zabavno scenski nastup na pozornici pa će svi prolaznici i posjetitelji također imati prilike razgledati štandove te se bolje upoznati sa zemljama sudionicama SP-a među kojima su Austrija, Belgija, Brazil, Bugarska, Cipar, Češka Republika, Danska, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Izrael, Luksemburg, Nizozemska, Poljska, Srbija, Slovenija, Švedska, Turska i naravno Hrvatska.

Mlade sportaše tom će prilikom pozdraviti i župan Varaždinske županije Predrag Štromar te gradonačelnik grada Varaždina Goran Habuš.

Nakon predstavljanja svojih zemalja, delegacije će imati priliku u pratnji vodiča posjetiti muzej Stari grad, izložbu kukaca u palači Herzer, Palaču Sermage, dok će oni koji ostaju na Franjevačkom trgu moći uživati u koncertu „Zack Dusta“, „Kom3dije“ i „Brass kvinteta Godzilla“ čiji je početak zakazan za 19.30 sati.

Komentari