Vlada preuzela financiranje najma za projekt JPP-a varaždinske bolnice

Objavljeno: 08.05.2014. 21:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Na sjednici održanoj u četvrtak Vlada Republike Hrvatske donijela je odluku kojom Ministarstvo zdravlja ovlašćuje za obavljanje poslova u pripremi i provedbi projekata izgradnje objekata iz područja zdravstva.

Riječ je o projektima Neuropsihijatrijske bolnice "Dr. Ivan Barbot" Popovača, Opće bolnice Varaždin, Kliničkog bolničkog centra Rijeka i Kliničkog bolničkog centra Osijek.

Prihvaćanjem odluke dana je suglasnost Ministarstvu zdravlja da, kod sklapanja ugovora o javno-privatnom partnerstvu za projekte ovih četiriju bolnica, može preuzeti obvezu plaćanja zakupa, odnosno pokrića troškova ukupne naknade za korištenje izgrađenih zdravstvenih objekata u cjelokupnom iznosu, u skladu s postupkom predlaganja i odobravanja tih projekata prema odredbama Zakona o javno-privatnom partnerstvu.

Prihvaćanjem izmjena "Okvirnog programa izgradnje, dogradnje i rekonstrukcije javnih građevina prema ugovornom obliku javno privatnog partnerstva" promijenjen je iznos sufinanciranja najma - iz omjera 90% iz državnog proračuna i 10% iz proračuna jedinica lokalne i područne samouprave u financiranje 100% iz državnog proračuna.

Vezano uz Opću bolnicu Varaždin, prema najavama županijske vlasti ovim projektom bit će obuhvaćen dio OB Varaždin, odnosno dogradnja i adaptacija zgrade kirurgije, izgradnja spojnog hodnika između četiri objekta (kirurgija, neurologija, ginekologija i interna) te nadogradnja 5. kata internističko-pedijatrijskog paviljona za odjel hemodijalize.

>> Na sjednici Vlade o dogradnji i adaptaciji kirurgije Opće bolnice Varaždin

Komentari