ljeto u varaždinu

Zagrebački puhački ansambl nastupit će u Atriju Starog grada u Varaždinu u utorak 28. lipnja

Objavljeno: 26.06.2016. 17:05

Zadnja izmjena: 26.06.2016. 17:05

Foto: Youtube/Screenshot

Ako se u utorak, 28. lipnja uputite u Atrij Starog grada u Varaždinu u 21 sat, imat uživat ćete u koncertu Zagrebačkog puhačkog ansambla.  Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH.

Ansambl čine Dani Bošnjak na flauti, Branko Mihanović na oboi, Danijel Martinović na klarinetu, Bank Harkay na rogu i Ricardo Luque čiji instrument je fagot.

Zagrebački puhački ansambl osnovan je 1991. godine. Čine ga ambiciozni i  afirmirani glazbenici, obrazovani na više različitih visokoškolskih glazbenih ustanova, usavršavani u zemlji i u inozemstvu. Repertoar ansambla je vrlo širok, a obuhvaća skladbe mnogih stilova i razdoblja, s naglaskom na glazbi 20. stoljeća. Interpretacije ansambla krasi sklad kvinteta u cjelini, kao i osobnost te kvaliteta svakog pojedinog člana kao solista. 

Ansambl je redovit gost brojnih domaćih glazbenih festivala , među kojima su Večeri na Griču, Muzički biennale Zagreb, Festival sv. Marka, Ljetna scena Amadeo, Omiško ljeto, Pulski festival i dr. Surađuje s istaknutim glazbenicima kao što su Stephen Kovachevich, Anđelko Krpan, Ratko Vojtek, Višnja Mažuran, Ljubomir Gašparović, Ruben Dalibaltayan i dr. Uz brojne hrvatske gradove ansambl je gostovao u Austriji i Južnoj Americi. 

 

 

Komentari