čestitke

Foto - Održana Međunarodna izložba inovacija, zlatnu medalju dobio učenik Elektrostrojarske škole

Objavljeno: 16.10.2023. 09:39

Zadnja izmjena: 16.10.2023. 09:39

U organizaciji Hrvatske zajednice inovatora od 12. do 14. listopada 2023. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održala se 21. međunarodna izložba inovacija Arca 2023.

Na izložbi je predstavljeno više od 200 inovacija i novih tehnologija iz gotovo svih područja ljudskog rada, od industrije do svakodnevnice, a koje su rezultat rada inovatora pojedinaca, istraživačkih timova iz privatnog i javnog sektora, akademske zajednice i znanstvenih ustanova te inovativnih tvrtki i start-up tvrtki iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Sjeverne Makedonije, Moldavije, Češke, Turske, Kine, Irana, Poljske, Srbije, i Slovenije.

Na izložbi je nastupio učenik 4.F razreda Slobodan Popović, zanimanje Tehničar za mehatroniku pod vodstvom mentora Miljenko Tomašek ing. el., a izložio je rad Automatizirani uređaj za sječenje žice. Tijekom četvrtka i petka izloženi  rad je prezentiran članovima prosudbenog povjerenstva i mnogobrojnim posjetiteljima izložbe koji su izložene radove mogli pogledati od 10.00 do 18.00 sati.

Nakon što je u subotu završio izložbeni dio organizirano je proglašenje rezultata, a izuzetna kvaliteta rada je potvrđena dobivanjem zlatne medalje i posebne nagrade Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo (World Intellectual Property Organization - WIPO).

- Za Elektrostrojarsku školu ovo je izuzetno veliki i vrijedan uspjeh. Čestitam učeniku Slobodanu Popoviću i mentoru Miljenku Tomašeku na osvojenoj zlatnoj medalji. Uz inovativnu ideju, u izradu ovog radauloženo je puno truda, vremena i znanja. Škola stvara uvjete i potiče učenike da razvijaju svoje ideje, kreativnost i inovacije. Ovakvi uspjesi potvrda su izvrsnog i kvalitetnog rada nastavnika i učenika - rekao je ravnatelj Igor Kos.

Komentari