Zanimljivo!

Kako pripremiti dijete za školski izlet? 3 praktična savjeta

Objavljeno: 24.11.2023. 09:28

Sjećate se dok smo i mi išli na izlete pa su nam majke spremale sendviče, robu i slično? E, pa sad je red na vama. Mnogi roditelji ne znaju kako započeti ovaj pothvat pripreme djeteta na izlet.

Gledate ih u busu kako idu u svijet odraslih i više vas ne trebaju. Dobro, dobro, znamo da će vas uvijek trebati, a jedan od boljih načina da im to pokažete je dobra priprema za njihove školske izlete. Pogledajmo na što morate obratiti pažnju tijekom pripremanja za školski izlet!

Kako pripremiti kofer?

Prije nego što se uhvatite pakiranja kofera, bacite pogled na vremensku prognozu. Ona će vam reći trebate li tanku jaknu ili kratke hlače. Ukoliko je vani hladno, preporučili bismo vam uzeti Konges Sløjd jakne.

One su potpuno vodootporne, ugodne i dobro održavaju toplinu čak i tijekom najhladnijih dana. Svoju jaknicu možete pronaći na https://answear.hr/m/konges-slojd skupa s ostalim kvalitetnim proizvodima Konges Sløjda koji će sigurno naći mjesto u vašem koferu.

Pokušajte se držati osnovne i udobne odjeće. Neka vaše dijete bira omiljene komade odjeće koji se mogu nositi u različitim kombinacijama. Birajte boje odjeće koje idu zajedno. Najjednostavnija i najbolja opcija su crne hlače ili majice koje idu sa svakom bojom majice.

Osim hlača, majica i jakna, pobrinite se kako vaše dijete ima i udobnu pidžamu. Liewood pidžame su napravljene od organskog pamuka, te su super opcija jer čete znati kako je vaše dijete udobno i sigurno će svaku noć htjeti opet uskočiti u svoju pidžamu. Svoju pidžamu možete naručiti na https://answear.hr/m/liewood skupa s ostalim Liewood proizvodima.

U kofer ubacite i poneki rezervni komad za ne daj Bože, kao i onu obuću u kojoj je najugodnije trčkarati okolo. Stavite na kofer etiketu s imenom vašeg djeteta, kako bi vam se lakše vratiti ako krene u pogrešne ruke i to je to, vaš kofer je spreman!

Kako pripremiti dječju torbu?

Što se tiče dječje torbe, neka bude lagana i pregledna. Udžbenici mogu ostati kod kuće, ali neka se nađe mjesto za grickalice i bocu vode, posebno ako je izlet dug.

Ukoliko već nemate torbu za vaše dijete, posebno ako je dijete već veliko oko 13-17 godina, preporučujemo vam Coccinelle ruksake. Oni su udobni i izrađeni od prave kože, a svoj možete naručiti na https://answear.hr/m/coccinelle. Kad ste već tamo, možete i sebi pogledati par njihovih torbica i ruksaka.

Sada kad imate torbu i spremni ste pripremiti dječji ruksak, vrijeme je na higijenske proizvode i lijekove. U torbu ubacite mali paketić za prvu pomoć, s par flastera i maramica, a za higijenu se držite mini pakiranja. U zasebnu vrećicu ili malu torbicu stavite pastu za zube, mali šampon i sapun, te ih stavite u ruksak, ili u kofer ako nemate mjesta u ruksaku.

Ako imate manje dijete, spakirajte mu par omiljenih igračaka ili knjigu koji će učiniti put kraćim i zabavnijim.

Ujutro prije polaska, zajedno pređite sve još jednom kako ništa ne biste zaboravili. Ovoj je prilika gdje možete naučiti dijete što mu gdje stoji i kako se treba pakirati. S malo planiranja, taj školski izlet će im postati prekrasna avantura za pamćenje.

Što dijete treba znati o ponašanju u grupi i poštivanju autoriteta?

Dijete bi trebalo biti svjesno kako će biti dio kolektiva, gdje svaki član grupe treba surađivati i poštovati zajednička pravila. Podsjetite dijete kako su učitelji i vodiči tamo kako bi im pomogli i zaštitili ih, pa je važno da ih se sluša i slijedi njihove upute

Dobar način na koji dijete možete pripremiti za ovakvo ponašanje je kroz igru uloga ili razgovore o hipotetskim situacijama. Postavite pitanja poput "Što bi trebao učiniti ako se izgubiš?" ili "Kako ćeš reagirati ako ti se nešto ne svidi tijekom izleta?".

Ovakav pristup pomaže djeci da razmišljaju unaprijed i razviju vještine potrebne za pridržavanje pravila te za razumijevanje važnosti slušanja i poštivanja autoriteta.

Komentari